La Generalitat assumirà el 50% del cost dels autobusos urbans per a menors de 30 anys

La Generalitat Valenciana finançarà el 50% del cost del bitllet dels autobusos urbans que se sumen a la mesura d’oferir el transport urbà gratuït per a joves de fins a 30 anys. Així ho ha avançat el president de la Generalitat, Ximo Puig, després de reunir-se aquest matí amb la consellera de Política Territorial, Mobilitat i Obres Públiques, Rebeca Torró.


Rebre les notícies de València Diari

La Generalitat pagarà als ajuntaments el 50% del cost dels autobusos interurbans per a menors de 30 anys

Segons ha explicat el cap del Consell el govern valencià, proposa a tots els ajuntaments de la Comunitat amb transport públic urbà que se sumen a aquesta iniciativa i que la Generalitat finançarà la meitat de la gratuïtat als menors de 30 anys.

Aquesta mesura també estarà en vigor entre el 9 d’octubre i el 31 de desembre i té l’objectiu de “reforçar” la proposta de gratuïtat en el transport públic autonòmic per a menors de 30 anys, anunciada en el Debat de Política General, després de “el seu bon acolliment entre la població valenciana”. “És una acció més dins de l’aliança contra la inflació” ha indicat Puig.

De la mateixa manera, aquesta iniciativa conviurà amb el 30% de descompte addicional en tot en transport públic de la Generalitat, que també té vigència fins al 31 de desembre, i que està dirigida al conjunt de la població valenciana.

En aquest sentit Puig ha recordat que “des de principis d’any el govern valencià ha sigut pioner a fomentar mesures d’estalvi en el transport públic que contribueixen a alleujar l’economia familiar i a descarbonitzar les ciutats. Gràcies a la bateria de mesures anunciades en matèria de transports actualment el transport públic autonòmic és el més econòmic de tota Espanya”.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies