X. Puig: ‘La gigafactoria de bateries de Volkswagen és el moviment empresarial més important en mig segle’

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que, amb la presentació del projecte de gigafactoria de bateries que Volkswagen construirà en Parc Sagunt II, la Comunitat Valenciana “comença a convertir-se en el pol de mobilitat sostenible del sud d’Europa” i fa un “salt històric cap a l’ocupació de qualitat”. En total seran 3.000 llocs de treball directes els que generarà la planta de bateries de Sagunt que començarà a operar el 2026.


Rebre les notícies de València Diari

El responsable del Consell ha participat, al costat del president del Govern, Pedro Sánchez, i la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, en l’acte de presentació de la gigafactoria de bateries, que ha tingut lloc en l’àrea logística de Parc Sagunt II i que ha comptat també amb les intervencions del president del Grup Volkswagen, Herbert Diess, i del membre del comité executiu de Volkswagen AG responsable de Tecnologia i president del consell d’administració de SEAT SA, Thomas Schmall.

“Aquest ha de ser el principi d’una revolució per la mobilitat sostenible” que aspirar a coliderar a Espanya una “nova Comunitat Valenciana feta a base en innovació, indústria i prestigi internacional”, ha assenyalat el responsable del Consell, que ha urgit a aconseguir un “gran pacte” per a accelerar la implantació d’energies renovables i aconseguir l’autonomia energètica.

“És la missió col·lectiva” d’una “dècada decisiva” que, tal com ha dit, els valencians i valencianes “estrenen” amb la presentació d’aquesta gigafactoria, que proporcionarà “una nova bateria” al “motor amb força de sempre”. “Aquest dia -5 de maig de 2022- canviarà la vida de milers de valencians i valencianes”, tant els de hui com els de les generacions futures, que “continuaran recollint el dividend social d’aquesta operació, un projecte transformador amb desenes de milers d’ocupacions, amb noves empreses auxiliars i amb sinergies que encara no som capaces d’imaginar”, ha indicat Ximo Puig.

El president s’ha referit a més a l’aliança amb l’empresa més gran alemanya com el “moviment empresarial més important al mig segle” i ha agraït al president del Govern, el “ferm compromís” mostrat amb la Comunitat Valenciana. “Necessitàvem aquesta recàrrega d’energia per a accelerar la transformació postpandèmica”, ha assenyalat Ximo Puig, per a qui “si aquest dia passarà a la història”, també el farà el suport atorgat per l’Executiu central a la Comunitat Valenciana, que rep la ubicació d’aquesta gigaplanta com “el millor incentiu” al seu teixit productiu, universitari i científic.

Seguretat jurídica, estabilitat i acord social

A més, ha subratllat que la Comunitat Valenciana assumeix aquest repte amb “responsabilitat” i correspondrà a la confiança depositada amb “totes les facilitats necessàries” i amb la seguretat jurídica, l’estabilitat institucional i l’acord social que la caracteritzen.

En aquest àmbit, ha recordat que la inversió estrangera rebuda en 2021 ha triplicat a la de 2015 i que s’ha aconseguit el rècord històric de persones treballant, amb 4.440 noves ocupacions creades cada mes en els últims 7 anys.

Autoritats en la reunió amb el president del Grup Volskwagen| Foto: GVA

“Ací està el resultat de tota una societat: l’esforç i l’estabilitat s’han traduït en ocupació i en inversió”, ha afirmat, i ha agregat: “Aquesta és la dinàmica que ha permés aquest moment; aquesta és la dinàmica que Volkswagen accelerarà”.

“Des de Sagunt, Espanya és hui més fort, perquè aquesta gigafactoria enfortirà una cadena de valor estratègica com l’automòbil i el farà amb el mètode més intel·ligent: una aliança publicoprivada”, ha manifestat també el president, que ha ressaltat que Volkswagen “no arriba a una ciutat més”, perquè aquesta localitat, de la qual ha rememorat que fa just un segle va veure construir el seu alt forn, “ha sigut sempre sinònim d’avantguarda, de fortalesa i d’energia”. “Espanya tenia, des de fa 40 anys, un deute moral amb Sagunt”, un deute que “hui podem saldar”, ha afegit.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies