El Govern disposarà en 2022 de 20.000 habitatges de lloguer assequible


Rebre les notícies de València Diari

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha calculat que amb el nou projecte de Pressupostos ja presentat en el Congrés el departament que dirigeix podrà situar en el mercat entorn d’uns 20.000 habitatges en règim de “lloguer assequible” per a l’any vinent.

<

>

11.000 milions d’euros

11.000 milions d’euros, un 3% més, aniran destinats al departament de Sánchez, la ministra ha qualificat com a “històrica” la partida dels comptes públics.

En una entrevista en el programa ‘L’hora de la 1’ de TVE ha assegurat que gràcies a la nova llei d’habitatge unes 70.000 persones es podran beneficiar de les ajudes que inclou el bo jove per al lloguer, dotat amb 200 milions d’euros.

<

>

100.000 joves

Esta xifra de persones es podria incrementar fins als 100.000 joves si s’inclouen les ajudes a través del pla estatal d’habitatge, ha afegit la ministra. La titular de la cartera de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha avançat que el pròxim 26 d’octubre el Govern portarà l’avantprojecte de llei d’habitatge al Congrés per a sotmetre-la a la seua aprovació, “si bé fa falta encara perfilar algunes qüestions“, ha postil·lat. A més ha afegit que “la nostra intenció“, ha dit, “és no demorar la seua aprovació, amb les cauteles que suposa la tramitació parlamentària posterior i la fixació dels índexs de referència” per a determinar els preus i les àrees tensionades.

Pedro Sánchez i l’oposició

Sánchez ha comentat que “pot ajudar a contenir la pujada dels preus del lloguer, a facilitar als joves que puguen emancipar-se mitjançant les ajudes i a donar la volta a un mercat que funcionava d’una manera desbocada“.

PP

El Partit Popular ha assenyalat que serà difícil aplicar-la sense conéixer el text i han anunciat que “la recorreran”.

 

 

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies