Hui és primer dilluns de setembre i molta gent es reincorpora després de les vacances d’estiu al curs laboral i escolar. L’estiu ha sigut molt llarg i malgrat que les principals notícies han girat al voltant de l’assassinat presumptament comés per Daniel Sancho i al bes de Luis Rubiales hi ha més coses que han passat este estiu.
Espanya ha guanyat alguna cosa més que un mundial, que ens n’hem oblidat amb el bes
Espanya no sols han guanyat només el mundial de futbol: sinó que també s’han collit èxits sense igual en atletisme, gimnàstica rítmica, piragüisme o natació. La polèmica que s’ha continuat durant setmanes pel bes de Rubiales ha eclipsat no sols la històrica victòria de la selecció femenina de futbol sinó que ha deixat en un segon pla victòries que els esportistes espanyols han aconseguit en altres esports.
Feijoó pel camí de la investidura i amb una data per a possible repetició electoral
El rei va proposar a Feijoó com a candidat a President del Govern malgrat que cap partit té fins ara els diputats per a consolidar una majoria en el congrés. El 26 i 27 de setembre es produiran el debat i votació d’investidura. En cas de no resultar elegit altres candidats podran sol·licitar-ho al rei per a poder presentar-se; no obstant això, el compte arrere quedaria activada i si després de dos mesos des de la votació no s’elegix un altre candidat tornaríem a votar el 14 de gener de 2024.
En la Comunitat Valenciana es parla valencià
Així d’escarida queda esta obvietat, després de sol·licitar Francina Armengol que el català s’utilitzara en el congrés i en les institucions de la Unió Europea el tema de la llengua ha tornat a la palestra carregada de semàntica. I és que la RAE i l’AVL consideren que el català és l’idioma que es parla en la Comunitat Valenciana encara que en esta es diga valencià.
Això ha generat no poques polèmiques en la societat valenciana, que ha portat als de Vox a intentar usar servir les Normes del Puig i a Mazón requerir a l’AVL que la institució es “valencianitze”. Els senyals d’identitat tornaran a la política valenciana esta tardor.
Es busca director general d’emergències, raó Vox
Durant este estiu s’ha anat portant a terme un quasi constant degoteig de nomenaments polítics en la Comunitat Valenciana: consellers, secretaris autonòmics i directors generals han anat sent rellevats un darrere l’altre. No obstant això, un dels casos més destacats on no s’ha produït esta renovació ha sigut en emergències, un dels llocs més calents en ple estiu.
No obstant això ni José María Ángel ni Salvador Almenar han sigut destituïts i no han pogut fer-ho pese haver-ho sol·licitat a motu proprio. Malgrat que s’ha teoritzat per la falta de candidats que Vox està trobant per a emplenar els seus buits en l’organigrama, hi ha la possibilitat que el nou Consell no haja volgut cremar a cap dels seus en cas d’una catàstrofe mediambiental en plena transició. Passat l’agost i ja entrada la primera DANA serà d’esperar que es produïsca el relleu abans de l’inici de la tardor.
Professors pendents destí
Per als qui s’ha fet l’estiu ha sigut per als professors, molts d’ells han hagut d’esperar fins a cinc vegades la seua adjudicació per les fallades en el sistema informàtic de la Conselleria d’Educació i és que la cessió en massa abans de la transició formal en l’àrea va deixar en quadre a José Antonio Rovira, qui va haver de donar una roda de premsa explicant detalladament els motius de la fallada en les adjudicacions de professors.
Sembla que amb la DANA setembre ja dona pas a la tardor, comença el curs i no tot està com va quedar el 30 de juny, molt ha plogut, només en el camp metafòric, abans de l’inici de curs en la societat valenciana.