L’Ajuntament formalitza el protocol de bones pràctiques per al turisme al Mercat Central

VALÈNCIA, 3 (EUROPA PRESS)

La regidora de Turisme, Innovació i Inversions en l’Ajuntament de València, Paula Llobet, i el regidor de Comerç i Mercats, Santiago Ballester, han participat hui dilluns en l’acte de formalització del protocol de bones pràctiques per al turisme al Mercat Central.

Este document, aprovat per l’Ajuntament el passat mes de juny, està dirigit a les persones que treballen com a guies de turisme en la ciutat, amb l’objectiu de “millorar la qualitat dels serveis relacionats amb el turisme i el Mercat Central”, segons ha informat el consistori en un comunicat.

El protocol funciona com a base i orientació d’actuació a aplicar tant al turisme i als guies professionals dins del Mercat Central, com a la clientela i comerciants d’aquest espai comercial que està protegit i catalogat com Bé d’Interès Cultural (BIC).

El document ha sigut desenvolupat de manera conjunta per les regidories de Turisme i de Comerç, sota els principis de “qualitat, promoció i convivència”, i “contribuirà a facilitar la coexistència del turisme i l’activitat comercial en el recinte”.

Les bones pràctiques impulsades pel consistori busquen garantir la qualitat de visites guiades, alhora que protegir l’ús de l’espai per a “afavorir el desenvolupament de l’activitat comercial i evitar els possibles col·lapses dins del recinte per l’afluència de visitants”.

Llobet ha destacat que “els guies de turisme juguen un paper fonamental en aquest àmbit, ja que són el primer contacte entre la persona visitant i la destinació turística”.

“COEXISTÈNCIA”

Per això, el protocol establix que les persones que treballen com a guies turístics hauran de portar un identificatiu que acredite la seua habilitació d’acord amb la normativa vigent, amb la finalitat que l’activitat guiada “es desenvolupe de manera correcta en el recinte, en coexistència amb la clientela i venedors del mercat”.

A més, s’establix que les explicacions històriques sobre l’edifici i l’activitat del mercat hauran d’efectuar-se fóra del recinte, a una distància d’uns cinc metres, de manera que no s’obstaculitze l’entrada de clients. Es recomana evitar les visites i explicacions en interior a grups de visitants (un grup suposa un nombre superior a deu persones, on s’inclou al guia turístic).

El document també contempla mesurades com evitar recórrer els passadissos en grup, no tocar el gènere i respectar l’activitat de venda i a la clientela. Sí que es permet la realització de fotografies als llocs, excepte aquells que conste una indicació expressa que no ho permeta.

Igualment, s’inclou la indicació als visitants que han de deixar lliures les escales d’accés, així com les rampes i els passamans, i no obstaculitzar la circulació en els passadissos, per la qual cosa s’insta a no detenir-se en grups que impedisquen el pas de les persones. Així mateix, s’afig la prohibició de tirar desaprofitaments en els llocs no habilitats per a això.

L’edil de Turisme ha assenyalat que este protocol de bones pràctiques del Mercat Central de València “pretén contribuir a la seguretat i la sostenibilitat del turisme en la ciutat; que tant els comerciants del mercat com els guies oficials de turisme puguen realitzar el seu treball en les millors condicions possibles, i que els turistes puguen gaudir d’una experiència autèntica i de qualitat”.

Per la seua banda, el delegat de Mercats ha subratllat la col·laboració entre les àrees de Turisme i Mercats en el desenvolupament del protocol. “L’objectiu d’esta iniciativa és garantir que es poden compaginar les visites dels turistes a un dels tresors culturals i arquitectònics que tenim en la ciutat, el Mercat Central, amb el seu bon funcionament com a espai comercial”, ha conclòs.

ÚLTIMES NOTÍCIES