La lluita contra el botelló uneix cinc barris de València


Rebre les notícies de València Diari

 

Els barris de València ja no poden més i així ho han demostrat este dijous les associacions veïnals Ciutat Jardí (Cedre) i Plaça d’Hondures i Adjacents, que malgrat la pluja, han sortit al carrer per protestar contra el botelló i reivindicar el dret al descans. Després de mesos de ‘lluita i infern’ amb diverses casserolades, pancartes reivindicatives i peticions a l’Ajuntament, més de 500 veïns han decidit llençar-se als carrers.

I és que milers de joves acudeixen cada setmana a les places i els parcs d’estes zones per reunir-se i fer botelló. El que per a uns és diversió i festa, per a altres significa no poder descansar i fins i tot sentir por a casa seua pels aldarulls, baralles i actes vandàlics, com trencament d’aparadors, patis pintats o retrovisors arrencats, que pateix el veïnat com a conseqüència d’estes concentracions multitudinàries.

A això s’uneix el problema de la zonació provocada per estes aglomeracions i l’alta concentració de locals i terrasses que segons diversos sonòmetres de l’Ajuntament, el soroll de la zona supera els màxims decibels que recull l’ordenança sobren Protecció contra la contaminació acústica. Tot i això, malgrat complir les condicions per declarar-se estes places com a Zona Acústicament Saturada (ZAS), el consistori no ho fa.

Per tot això, els veïns i veïnes de cinc barris diferents han recorregut l’avinguda Blasco Ibañez al crit de ‘Volem dormir, volem dormir…’, ‘Si això no s’arregla, guerra, guerra, guerra‘ i ‘Cal descansar perquè demà puguem matinar’. A més a més en la manifestació, sota els paraigües, s’han pogut veure pancartes amb els lemes ‘No ens deixen dormir i no poseu remei’, ‘Més educació, menys botelló’ i ‘El descans és un dret, no un privilegi’.

Després de la manifestació, la presidenta de l’Associació de Veïns Ciutat Jardí, Chelo Fígols, ha llegit un manifest conjunt amb les peticions dels veïns i veïnes com a més sonòmetres, més presència policial i plans de aigualeig i neteja nocturna, reducció de l’espai i horaris de les terrasses, inspecció a locals i moratòria de llicències.

Des d’estos moviments veïnals anuncien que emprendran accions legals contra l’Ajuntament en defensa dels nostres drets i després de l’incompliment de l’ordenança de contaminació acústica i les lleis de rang superior. Han criticat també “la inactivitat i manca de propostes” de l’Ajuntament, que segons expressen “els sotmet a la tortura de privació del somni” i “els obliga a recórrer als tribunals per defensar el descans i la salut”.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies