Els loters, en peu de guerra, amenacen amb una vaga que col·lapsarà el Nadal


Rebre les notícies de València Diari

Falten menys de dos setmanes per a la gran vaga de loters, que tindrà lloc el 22 de desembre, el dia més important per al gremi perquè és quan se celebra el Sorteig Extraordinari de la Loteria de Nadal. Però ací no acaba la protesta de les administracions de loteria, que denuncien “la congelació des de fa quasi dos dècades” de l’augment de les comissions per cada bitllet que embenen, i que ara plantegen estendre la vaga als dies 23 i 24 de desembre.

Aquesta comissió és actualment del 5%, la qual cosa equival a 0,80 euros per cada dècim de loteria.
D’aquesta manera, el pròxim dia 22, mentre se celebra el sorteig de la Grossa en el Teatre Real, s’ha convocat una manifestació a les portes del mateix per a protestar per aquesta situació. I, en cas de no arribar a un acord amb Loteries i Apostes de l’Estat, aquesta vaga podria desencadenar “un gran col·lapse”, assenyalen els organitzadors de la vaga.

S’espera que aquesta primera jornada de protestes -i mineres es decideix si, finalment, la vaga tindrà també lloc el 23 i 24 de desembre– compte amb un suport del 90% de les administracions de loteria del país, assenyalen els mateixos organitzadors.

 

 

Competència deslleial

 

“Nosaltres no volem perjudicar a ningú; per a nosaltres el client és el primer”, explica Joaquín Monroy, portaveu de l’associació Loters en la lluita, en declaracions recollides pel diari ‘El Mundo. No obstant això, denúncia “un cúmul de coses que ens han anat minant des de fa temps”, com el fet que Loteries i Apostes de l’Estat (SELAE) venga bitllets des de la seua pàgina web, la qual cosa considera “competència deslleial”.
“Cadascun que s’emporte el seu, però és que nosaltres no ens estem emportant el nostre”, resumeix.

“Quan em compres una tira de 10 dècims iguals m’emporte huit euros bruts, que són uns sis: si te l’he d’acostar a algun lloc, ja em val més el desplaçament que aqueixos sis euros”.

 

Gran Col·lapse

 

Per això, des de l’associació Loters en la lluita, han recalcat al diari El Mundo que els “diners per a pagar no és infinit”, i quan els ciutadans són incapaços de cobrar el seu dècim es posen “nerviosos i violents”, per la qual cosa es generaria un “gran col·lapse“.

No obstant això, sembla que l’acord està lluny. Els loters acceptarien una pujada de dos punts en la comissió, que passaria al 6%, per la qual cosa s’emportarien 1,2 euros per dècim, encara que són pessimistes. “Això acaba el dia que tinguem una promesa signada per algú que ens diga què i quan”.

 

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies