La Conselleria d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació ha destacat la importància del certamen ‘Ludi Saguntini’, organitzat per l’Associació Ludere et Discere i l’associació Prósopon Sagunt, en l’aprenentatge fora de l’aula “d’una forma lúdica”, així com en la promoció del patrimoni material i immaterial del municipi valencià de Sagunt.
La directora general d’Innovació i Inclusió Educativa, Xaro Escrig, i la directora general de Patrimoni Cultural, Marta Alonso, han assistit a la inauguració de l’edició XXVII d’aquest certamen que es celebrarà del 7 a l’11 d’abril del 2025 a Sagunt.
Segons ha indicat Escrig, “Els ‘Ludi Saguntini'” és un projecte que neix del treball innovador dels docents en l’aula, amb la col·laboració dels alumnes als quals van dirigides les representacions teatrals i tallers didàctics perquè gaudisquen aprenent. “Apostem per fer de l’aprenentatge una experiència divertida i enriquidora”, ha afegit.
Escrig ha subratllat que, en el curs 2008-2009, la Conselleria d’Educació va fer una gran aposta per la cultura clàssica, amb la creació a Sagunt del primer espai temàtic de cultura clàssica d’Europa, la ‘Saguntina Domus Baebia’. Aquest espai s’ha consolidat com un projecte d’innovació educativa pioner, que ofereix una metodologia d’aprenentatge actiu i competencial.
Des de Primària fins a estudis universitaris, aquesta aula didàctica de cultura clàssica ofereix tallers sobre activitats d’interès del món clàssic, promovent l’interès pels coneixements històrics i culturals entre els més joves.
Per la seua banda, Marta Alonso ha afirmat que la Conselleria dóna suport amb fermesa a aquesta iniciativa, que acosta el patrimoni cultural material i immaterial a través de les diferents activitats als xiquets i joves en un espai de gran valor com és el conjunt històric de Sagunt. “És fonamental que les noves generacions coneguen i respecten el seu patrimoni cultural”, ha manifestat.
Alonso ha agraït també l’esforç dels organitzadors i el compromís dels docents que recolzen aquestes iniciatives i que desperten l’interès per la cultura clàssica en els joves.