La marxa de l’1 de Maig reclama a València plena ocupació i reduir la jornada laboral: “Cal continuar lluitant”

Unes 5.000 persones, segons la Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana, han participat en este acte

Els participants en la manifestació de l’1 de Maig, Dia Internacional de Treball, celebrada este dimecres a València han reclamat “plena ocupació” i la reducció de la jornada laboral de 40 a 32 hores setmanals.

Unes 5.000 persones, segons la Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana, han participat en este acte convocats pels sindicats CCOO-PV i UGT-PV i han recorregut carrers del centre de la capital valenciana sota el lema ‘Per la plena ocupació: menys jornada, més salaris’ (‘Per la plena ocupació: menys jornada, més salaris’).

La marxa ha partit des de la Plaça de Sant Agustí a les 11.00 hores i ha discorregut pels carrers Sant Vicent i Periodista Azzati, per la plaça de l’Ajuntament, i per altres vies com a Barques, Pintor Sorolla i Porta de la Mar fins a arribar a Navarro Reverter. En este punt s’han llegit els manifestos elaborats pels sindicats convocants de l’acte per a este 1 de Maig.

Per mitjà d’estos escrits s’ha demanat, a més de les reivindicacions relacionades amb el treball que s’han plantejat i la sol·licitud de “més drets laborals i socials”, “una resposta pública” davant les situacions de crisis i una participació “massiva” en les eleccions europees del pròxim mes de juny.

Al costat dels secretaris general dels sindicats UGT-PV, Ismael Sáez, i CCOO-PV, Ana García, han participat en la marxa polítics com la ministra de Ciència, Innovació i Universitats i secretària general del PSPV-PSOE, Diana Morant; el vicesecretari general d’esta formació, Carlos Fernández-Bielsa; la diputada de Compromís en el Congrés Àgueda Micó, i el síndic d’esta coalició en Les Corts Valencianes, Joan Baldoví.

Els manifestants han portat pancartes i cartells en els quals es podia llegir en valencià ‘Tenim el poder de canviar els cuses’, ‘Contra la desigualtat, servers públics de qualitat’, ‘Ni un pas enrere’ o ‘Treballar menys, viure millor’.

Així mateix, s’han repetit proclames com “acomiadat col·lectiu als executius”, “o amb la patronal, o amb la classe obrera”, “coste el que coste, els drets es defenen” i “que visca la lluita de la classe obrera”.

ÚLTIMES NOTÍCIES