Adeu a l’estiu amb amenaça de DANA

Compartir:

Imatge d'un xàfec a Verges, Baix Empordà

Encetem la setmana i la recta final de l’estiu amb l’amenaça d’una DANA (Depressió Aïllada en Nivell Alts), i tot el que això comporta.

Un embossament d’aire fred que haurem de seguir de ben a prop perquè sabem que entrarà pel nord de la Península, però a dia de hui no sabem ben bé on acabarà i quines seran les seues conseqüències. Ens dona alguna pista: des del nord de la Península sembla que vol anar fins a les costes de Portugal i en eixe cas les pluges més intenses cal esperar-les entre dilluns de vesprada-nit i dijous a migdia, i les zones més afectades serien les de la mitat sud de la Comunitat.

Caldrà perfilar les previsions a mesura que passen els dies

Serà hui, a partir de migdia, quan el cel vaja carregant-se i els registren les primeres precipitacions de certa entitat. Podríem dir que serà el tret d’eixida a un episodi de pluges que ens mantindrà ben ocupats fins dijous, i no descarte que fins divendres (tota una setmana de pluges).

Adeu a l'estiu amb amenaça de DANA | Jordi Payà

Mapes temperatures de hui dilluns amb una mínima de 20º i màxima 28º | Jordi Payà

Demà dimarts encara podrem veure alguna ulladeta de sol al nord, però només al nord i durant poc de temps perquè a migdia la pluja es farà general i localment intensa i persistent al centre i al sud. L’ambient quedarà de tardor, ben fresc, per tot arreu.
 

Mapes de dimarts marcant pluja | Jordi Payà

Mapes temperatures dimarts 21 amb mínimes 18º i màximes 24º | Jordi Payà

Dimecres els volums de precipitació poden ser abundants a la mitat sud de la Comunitat, i entre dimarts i dimecres no està de més recordar el perill de circular per carreteres si no és estrictament necessari. A més de la pluja també cal destacar l’empitjorament de l’estat de la mar que donarà ones de més de 3 i 4 metres al centre i al sud.

Fins dijous a migdia o primera hora de la vesprada les pluges podran ser intenses i persistents, i tot indica que a partir de la vesprada encara que la pluja no desapareixerà anirà minvant la seua intensitat.

Els models apunten que divendres serà l’últim dia d’un episodi de precipitacions que ens acompanyarà durant tota la setmana en el trànsit entre l’estiu i la tardor. A última hora escamparà la nuvolositat, però l’oratge encara serà variable, inestable i insegur durant bona part de la jornada.

Oratge de dimecres, dijous i divendres amb pluja els tres dies | Jordi Payà

 

EL MÉS LLEGIT

Un mort y 17 ferits al Medusa Festival de Cullera

Almenys una persona ha mort i 17 han resultat ferides durant la matinada d'aquest dissabte en el Medusa Festival després que diverses...

Tanquen 17 parcs naturals de la Comunitat fins dilluns per a prevenir incendis

Serra d’Irta, Penyagolosa, Desert de les Palmes, Tinença de Benifassà, Serra d’Espadà, Serra Calderona, Chera-Sot de Chera, Puebla de San Miguel, Túria, Falçs del Cabriol, Serra de Mariola, Font Roja, Montgó, Serra Gelada, Prat de Cabanes-Torreblanca, Marjal Pego-Oliva i la zona forestal de L’Albufera.

Mor l’actriu Anne Heche

La seua família havia confirmat al migdia hora espanyola que la seua situació era irreversible i fatal

Mor ofegat un home a la platja del Port de Sagunt

El dron ha pogut accedir a ell i llançar-li un jupetí salvavides però en aqueix moment s'ha desmaiat.