Adeu a les pluges sense conseqüències a destacar

Imatge d'un dia de pluja

| Robby Geebelen

 

 

Fins a migdia encara cal esperar algun ruixat ‘despistat’, algun plugim dèbil a la franja costanera de la mitat sud de la Comunitat on es concentraran els núvols més abundants i actius. No descarte que puga arribar a caure algun plugim dèbil un poc més cap a l’interior, i en eixe cas podria caure un poc de neu per damunt dels 1.000 metres a la muntanya d’Alacant i del sud de València, però no cal fer-se il·lusions perquè es tracta de pluges molt dèbils i la neu en qualsevol cas la neu seria anecdòtica.

 

Hui-14

 

màx-i-mín-dv-14

Demà dissabte obrirem la porta a un cap de setmana típic d’hivern a les nostres latituds quan l’oratge és estable i les temperatures baixen prou a la nit però es mantenen suaus al centre del dia.

 

màx-i-mín-ds-15

 

Núvols en veurem ben pocs. A la costa hi haurà núvols baixos a primera i última hora del dia, i les boires començaran a deixar-se veure a les zones fondes i a les planes de l’interior.

 

Ds-15-1

El cap de setmana acabarà com començarà. L’oratge serà estable i les nits ben fredes. De fet caldrà seguir de ben a prop l’evolució de les temperatures perquè hi haurà llauradors als quals els tocarà patir davant la possibilitat de gelades a les comarques centrals i fins i tot en zones fondes pròximes a la costa.

De tota manera no es tracta de gelades intenses ni massa duradores perquè en calfar el sol de seguida pujaran les temperatures i es desfarà el gel. A migdia continuarà fent molt bona hora, amb màximes que a la costa tocaran els 15-16 graus, els 12-13 al centre de la Comunitat, i els 7-9 graus al nord.

 

Triple-16