Arriba un temporal de vent i precipitacions a Espanya

Compartir:

El pas d'un front molt actiu, associat a una ciclogènesis explosiva en l'Atlàntic amb la formació de la borrasca Ana, molt profunda, que creuarà al nord del mar Cantàbric entre el diumenge i el dilluns, donarà lloc a vents molt forts, un mal estat de la mar i pluges fortes i persistents que afectaran a bona part de la Península i a Balears.

 

Pluges persistents en tota Espanya

Es produiran precipitacions abundants en gran part del territori peninsular, que podran ser localment forts i persistents sobretot en el nord-oest i en zones muntanyenques, on podrien arribar o superar-se els 80-100 mm en tot l'episodi, especialment a Galícia. 

 

Les precipitacions seran febles i disperses a Balears i en el litoral valencià i murcià. Les pluges tendiran a disminuir d'oest a este al llarg del dilluns. La cota de neu serà alta al principi, quedant la neu circumscrita tan sol a zones d'alta muntanya, per a baixar al llarg del dilluns fins als 700-1000 metres en la mitat nord mentres les precipitacions vagen fent-se més dèbils.

  

  

 

 

Vents forts

El més significatiu serà el vent, fort o molt fort del sud-oest en àmplies zones de la Península i a Balears podent-se superar els 80-100 km/h, sobretot en zones muntanyenques, Galícia i zones pròximes on es podrien superar els 120 km/h

 

Després del pas del front el vent anirà reduint-se d'oest a este al llarg del dilluns. També serà significatiu el mal estat de la mar afectant a totes les zones costaneres i marítimes al voltant de la Península i Balears, especialment en el litoral del nord-oest. Al final del dilluns 11, el més probable és que finalitze l'episodi després del pas del front i l'allunyament de la borrasca.

EL MÉS LLEGIT

El pànic entre els viatgers d’un tren proper a l’incendi de Bejís deixa més d’una vintena de ferits en abocar-se dels vagons

Entre els ferits hi ha tres greus per cremades. D'ells, un ha sigut traslladat en helicòpter a la Fe; un altre en SAMU a la Fe; i un altre en SAMU al Clínic.

Pego, la desena localitat desallotjada per l’incendi de la Vall d’Ebo que calcina Alacant

L'Ajuntament de Pego ha informat que s'està desallotjant la zona dels Verdals per precaució

Detingut un home per apunyalar a l’exparella de la seua germana

La víctima també va ser detinguda ja que estava en cerca per un delicte de maltractaments cap a la seua exparella.

Un mort y 17 ferits al Medusa Festival de Cullera

Almenys una persona ha mort i 17 han resultat ferides durant la matinada d'aquest dissabte en el Medusa Festival després que diverses...