Borrasca en retrocés

Compartir:

Imatge d'un cel carregat de núvols a l'Olleria, València

 | María Nieves Sánchez

 

La dinàmica atmosfèrica a les nostres latituds ve determinada per la ‘Corrent en Raig’ o ‘Jet Stream’. Un flux de vent situat entre els 7 i els 12 quilòmetres d’alçada i que pot superar els 180 km/h que és qui determina que quan observem les imatges del satèl·lit Meteosat els núvols circulen quasi sempre d’oest a est.

Però en esta ocasió la borrasca que des de finals de la setmana passada està entre el nord d’Àfrica i les Balears farà un moviment cap enrere, el que s’anomena una borrasca retrògrada, i anirà en direcció contrària, d’est cap a oest.

Tot indica que Blas no ha dit l’última paraula. Esta vesprada o a poqueta nit es reforçarà el vent, començarà a ennuvolar-se el cel i a registrar-se les primeres pluges en punts de la costa.

Comencem el dia pendents de vent i de l’estat de la mar perquè Aemet ha donat l’avís per ones de més de tres metres a Castelló i a València i pense que no tardarà a donar-lo també a la zona marítima d’Alacant.

 

Avís metereólogic

La nit ha sigut un poc més fresca i amb el cel més ennuvolat que ahir també baixaran les temperatures diürnes. Durant el matí els núvols més compactes tocaran de refilada el litoral nord d’Alacant on podran deixar ruixats puntuals. De vesprada la nuvolositat deixarà el cel més tancat a bona part de la costa amb pluges cada volta més general al mateix temps que es reforça el vent i empitjora l’estat de la mar.

 

Oratge hui dimarts 9 novembre

Temperatures hui dimarts 9 novembre

Demà dimecres persistirà el temporal marítim amb vent de gregal que de nou podrà dinar ratxes de força 6-7, superiors als 50 quilòmetres per hora i alçant ones de més de tres metres. La pluja podrà ser general i persistent a les zones litorals i prelitorals de la mitat sud de la Comunitat on els acumulats de precipitació poden arribar a ser destacats.

 

Oratge demà dimecres 10 de novembre

 

Temperatures demà dimecres 10 de novembre

 

Dijous el vent anirà perdent força però encara mantindrà a bona part de la flota amarrada a port perquè a més de mala mar hi haurà mar de fons que encara donarà àrees de forta marejada i fins i tot de mar grossa fora de la protecció de la costa. Les precipitacions se centraran de nou a la franja més costanera de la mitat sud de la Comunitat.

Divendres encara quedaran restes d’inestabilitat al sud on a poc a poc el vent anirà perdent força, la mar anirà perdent bravura i els núvols escamparan durant el matí.

No descarte que dissabte encara es puga escapar alguna gota al litoral del nord d’Alacant però el cap de setmana pinta més assolellat i amb temperatures més altes tot i que diumenge el mestral podria deixar un dia antipàtic al nord i per l’interior.

 

 

Oratge a partir del dijous 11 de novembre

EL MÉS LLEGIT

El pànic entre els viatgers d’un tren proper a l’incendi de Bejís deixa més d’una vintena de ferits en abocar-se dels vagons

Entre els ferits hi ha tres greus per cremades. D'ells, un ha sigut traslladat en helicòpter a la Fe; un altre en SAMU a la Fe; i un altre en SAMU al Clínic.

Pego, la desena localitat desallotjada per l’incendi de la Vall d’Ebo que calcina Alacant

L'Ajuntament de Pego ha informat que s'està desallotjant la zona dels Verdals per precaució

Detingut un home per apunyalar a l’exparella de la seua germana

La víctima també va ser detinguda ja que estava en cerca per un delicte de maltractaments cap a la seua exparella.

Un mort y 17 ferits al Medusa Festival de Cullera

Almenys una persona ha mort i 17 han resultat ferides durant la matinada d'aquest dissabte en el Medusa Festival després que diverses...