DANA d’abril

Hui cal esperar un descens de les temperatures de 3-4 graus i les pluges podran descarregar amb intensitat

L'interior nord de Castelló seguix en avís groc per pluges que poden deixar 20 l/m2

Per si no en teníem prou amb les pluges registrades fins ara, esta primavera tenim per davant una situació de pluges provocada per una DANA que es despenjarà des del nord de l’Atlàntic i es dirigirà cap al centre de la península les pròximes hores.

Uns embossaments d’aire fred a les capes altes de l’atmosfera, o el que és el mateix una Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA) que inestabilitzarà l’atmosfera a la Comunitat Valenciana les pròximes hores.

Els núvols arribaran amb activitat des de l’interior on podran descarregar amb intensitat moderada o forta i en forma de tempesta cap a migdia. Els núvols avançaran lentament cap a la costa on les pluges seran de caràcter més anàrquic, i mentre en algunes zones poden descarregar amb certa intensitat en altres només es registren pluges dèbils.

Hui cal esperar un descens de les temperatures de 3-4 graus.

Demà dijous caldrà seguir de ben a prop com va evolucionant l’oratge perquè tot indica que les pluges més intenses i abundants es registraran durant el matí al nord on encara podran quallar nuclis de tempesta. De vesprada els núvols perdran activitat al nord i al sud concentrant-se les pluges més incentres a València i al nord d’Alacant. L’ambient encara quedarà un poc més fresc

Divendres s’estabilitzarà l’oratge a poc a poc al nord mentre que al sud encara podran registrar-se precipitacions d’entitat durant bona part de la jornada. A la mitat sud de la Comunitat no serà fins dissabte quan s’impose el sol i pugen de nou les temperatures als valors d’inicis de setmana. No obstant, tant dissabte com diumenge caldrà estar atents a la possible formació de tronades al nord.