Fins a 50 graus de temperatura segons Meteored

Compartir:

La setmana vinent podria arrencar amb un mapa de la península Ibèrica tenyit d’un roig intens fruit de l’onada de calor, especialment en el sud-est on es preveuen molt altes temperatures. Esta eventualitat ha portat a Meteored a modificar les escales dels seus mapes perquè puguen abastar graus entre els 46 als 50 °C.

Han baixat les màximes previstes

Meteored anuncia que el seu model ha rebaixat una mica les màximes previstes:

– 44 °C demà a la vall del Guadalquivir.

– 45 °C el dilluns en el nord-est d’Almeria, de Murcía i en el sud d’Alacant.

Encara així continuen sent registres molt alts.

<

>

Segons Yurima Celdrán, avui dissabte es compleixen 108 anys des que el termòmetre de la Vall de la mort a Califòrnia va marcar 56,7 °C, la temperatura més alta de la història. Encara que, de moment, no hem superat esta xifra, les recents onades de calor ens recorden que cada vegada estem més prop d’aconseguir-ho.

<

>

Avisos rojos per al dilluns

L’Agència Estatal de Meteorologia ens informa de les altes temperatures. Els dies de més aclaparament seran este dissabte i diumenge.

Dilluns més de 40ºC

El dilluns s’espera que se superen els 40 °C en àrees de l’est i sud-est peninsular, arribant localment als 44 °C a la Regió de Múrcia, i que s’aconseguesquen els 40 °C en el litoral de Màlaga i els 39 °C a l’interior de Mallorca. Este dia, a Canàries, s’aconseguiran els 35 °C de forma bastant generalitzada i puntualment els 37 °C, principalment en el centre i sud de Gran Canària i Fuerteventura.

<

>
Dilluns, avisos rojos per temperatures de fins a 43 °C en el sud del golf de València, litoral sud d’Alacant i a la Vega del Segura.

<

>

 

 

 

EL MÉS LLEGIT

La infanta Sofía estudiarà el batxillerat en el mateix internat de Gal·les que la seua germana

La Zarzuela informa dels plans educatius de la menor de les filles dels Reis, però manté la incògnita sobre la formació superior de la princesa d'Astúries

Senten a la banqueta un home per abusar de la neta de la seua parella

La Fiscalia sol·licita set anys de presó per presumptament abusar sexualment de manera continuada d'una menor d'edat, neta de la seua companya sentimental

Un terratrémol de 7,5 deixa centenars de morts a Turquia i Síria

Durant la matinada d'este dilluns un sisme ha sacsejat el centre de Turquia i el nord-oest de Síria i ha deixat l'afonament de diversos edificis als dos països

Mor Paco Rabanne: el dissenyador que va vestir les estreles de metall

Va nàixer en 1934 al País Basc i tenia cinc anys quan van afusellar al seu pare i va fugir amb la seua mare a França
CatalanSpanish