La inestabilitat va de baixada

Compartir:

Imatge d'un cel mig ennuvolat i plujós a Moià

 | Carles Illa

 

Ha de ploure o què? Ja ha passat tot? Amb tant que havia de ploure…

Potser són les expressions que més he escoltat les últimes hores i dies, però és el que tenen estos episodis de pluja associats a una gota freda. Depén on se situe l’aire fred en altura tenim unes conseqüències o altres ben diferents.

Des de dilluns hem tingut pluges localment intenses o molt intenses en punts de Catalunya, Andalusia, Múrcia i les Balears, mentre que a la Comunitat Valenciana, en tindre la massa d’aire fred just sobre la nostra vertical la seua incidència (pense que per a bé) no ha sigut tan important. Ha plogut bona cosa al triangle que va des de Cullera a Énguera i des d’Enguera a La Marina (la zona on sempre que bufa el gregal plou amb més intensitat), però en altres zones fins ara ha plogut prou menys del que marcaven les previsions.

L’embossament d’aire fred es retira hui al sud-oest de la Península i en conseqüència remetrà la inestabilitat. En punts de la costa cal esperar ruixats dèbils i dispersos (només de forma local al litoral nord de Castelló, a La Safor i La Marina pot ploure amb més intensitat). Al centre i per l’interior es deixarà veure més el sol i les temperatures diürnes pujaran un parell de graus.

La mar començarà molt alterada, però amb el pas de les hores afluixarà el vent i la mar anirà en calmant.

 

Oratge hui dijous 23 de setembre
Temperaures hui dijous 23 de setembre

 

Demà divendres notarem com a poc a poc va desunflant-se l’aire fred de les altures i el sol li anirà guanyant terreny als núvols. Durant el matí podria ploure a la costa, s’obriran clars de vesprada, i a poqueta nit els núvols entraran per l’interior deixant ruixats durant la matinada de divendres a dissabte. En principi ruixats dèbils i dispersos que avançarien des del sud-oest en direcció nord-est.

Oratge demà divendres 24 de setembre

Temperatures demà divendres 24 de setembre

A primera hora de dissabte encara s’espera que puga ploure dèbilment però amb l’ajuda del ponent i del mestral els núvols escamparan i de vesprada acabarà imposant-se el sol i pujant les temperatures.

Diumenge l’oratge serà estable, assolellat i fins i tot caloret a les hores centrals del dia, i dilluns donarem la benvinguda a una setmana que no tindrà massa complicació meteorològica. El sol arribarà diumenge per quedar-se una temporadeta.

Oratge a partir del dissabte 25 de setembre

 

EL MÉS LLEGIT

Què és centaurus? La nova subvariant del coronavirus que fa saltar les alarmes

Se sospita que la subvariant d'Òmicron puga estar darrere del recent augment de casos de Covid-19

Melyssa Pinto i Tom Brusse confirmen que han tornat amb un bes

Dos anys després de la seua ruptura, Melyssa i Tom han représ la seua relació, "és la dona de la meua vida"

Investigats dos conductors per circular en sentit contrari en una autovia

El primer d'ells va recórrer prop de 35 quilòmetres en sentit contrari per la A-7 i el segon 11 quilòmetres en l'A-35 estant implicat en dos sinistres vials

Les emissions de CO₂ van augmentar a Espanya en 2021

El positiu és que no van sobrepassar els nivells previs a la pandèmia