Març marcer…

Compartir:

Ha sigut començar el mes de març i arribar la inestabilitat de l'oratge que tots estavem esperant

Ha sigut començar el mes de març i arribar la inestabilitat de l’oratge que tots estavem esperant des de feia un parell de mesos, per això m’agrada tant eixe refrany que descriu a la perfecció el mes de març, un dels mesos que més m’agrada com a meteoròleg:

‘Març marcer, carecer’

Un mes que poques voltes presenta dos dies seguits el mateix oratge, i fins i tot al llarg del dia presenta moltes cares…fa caraces.

Un mes que aglutina moltes festivitats. Falles, Magdalena…i això fa que l’oratge encara ens preocupe o ens interesse més perquè la il·lusió de tot un any pot quedar ‘banyada’ per la pluja.

Després d’un cap de setmana fred, gris i plujós l’inici de la setmana torna a estar marcat per la inestabilitat. El mapa d’avisos d’Aemet en dóna una idea ben clara del que podem esperar: precipitacions de neu al nord per damunt dels 1.100 metres que poden deixar 4 cm en 24 hores i ruixats intensos al litoral del sud de la Comunitat on en menys d’un hora poden caure més de 20 litres.

Un dia gris i plujós des de primera fins a última hora del dia amb temperatures més baixes que ens recordaran que encara estem a l’hivern i que podran deixar neu als cims de les muntanyes.

Demà dimarts les precipitacions no seran tant generals ni tan intenses. També s’espera que ploga però el sol es deixarà vore de tant en tant afavorint un ascens de les temperatures que en alguns observatoris serà notable (estem al mes de març i de vore’s a no vore’s el sol a voltes suposa una diferència de temperatura de 3-4 graus)

El vent bufarà de ponent i la direcció dels núvols serà de ponent a llevant deixant ruixats dèbils i dispersos que seran de neu entre els 1.200 i els 1.300 metres.

L’oratge serà més estable la segona part de la setmana perquè tot i que dimecres de matí encara començarem el dia amb el cel carregat de núvols i plugims en punts de la costa de vesprada escamparà la nuvolositat i la probabilitat de precipitació serà molt baixa.

EL MÉS LLEGIT

Una dona es ‘casa’ amb un ninot de drap i tenen un fill: ‘Estic molt enamorada’

La dona va celebrar una boda amb 250 convidats i més tard un 'part' a la seua casa amb infermera i metge

Mor un conductor d’autobús atropellat pel seu propi vehicle

La víctima s'ha baixat en detectar una avaria en l'autobús que ha acabat atropellant-li

María del Monte presenta a la seua nóvia durant l’Orgull de Sevilla 2022

"He intentat protegir-la des de fa 23 anys", va declarar la cantant durant el pregó

Tornen a pujar considerablement els morts per coronavirus en la Comunitat

Sanitat ha notificat 20 morts per coronavirus des de l'última actualització, entre els quals cal destacar un jove de 36 anys