Una ona de calor de 4-5 dies

Imatge d'un infant remullant-se en una font.

Les onades de calor són cada vegada més freqüents pel canvi climàtic | EFE

 

Arribà ahir, i no pensa marxar fins diumenge o dilluns (perquè dilluns encara farà molta calor en punts del sud de la Comunitat). Una ona de calor que ens tindrà acovardits en arribar en la recta final de l’estiu quan estem ja ‘madurs de calor’.

 

Ahir ja fou un dia bastant fort, però l’escalada de les temperatures no ha fet més que començar, i pense que no serà fins diumenge quan les temperatures toquen sostre.

 

Estos són els avisos vigents hui a la península Ibèrica i a la Comunitat Valenciana

or

temps

L’oratge, com els últims dies, es mantindrà calitjós, i les temperatures continuaran l’escalada iniciada ahir.

temps

Però, la calor no ha dit l’última paraula i tot indica que els dies de més calor encara estan per arribar perquè demà encara farà més calor que hui però no serà fins diumenge quan el mercuri dels termòmetres toque sostre.

temps

temps

Les temperatures tocaran els 44-45 graus diumenge al centre, al sud i per l’interior. A la costa les màximes arribaran als 34-35 graus, tot i que en punts de la Safor i La Marina poden arribar als 38-39 graus.

 

Dilluns començarà a afluixar la calor pel nord on el vent de mestral també afavorirà que escampe la pols en suspensió. Al centre i sobretot al sud no farà tanta calor com diumenge, però els termòmetres encara marcaran temperatures per damunts dels valors normals.

No serà fins dimarts quan puguem donar per acabada l’ona de calor.

temps