Oratge complex

Compartir:

Imatge d'una dia de pluja

 

L’oratge de les pròximes hores i dies el podem definir amb molt adjectius: variable, insegur, complex, anàrquic, imprevisible…tots ells ens donen una idea del que ens espera, però no sabem ben bé què és el que acabarà passant.

Quan tenim un embossament d’aire fred a les capes altes de l’atmosfera (DANA), en superfície bufa de llevant, i estem a les acaballes de l’estiu amb la mar molt càlida (27°) acaben ajuntant-se tots els ingredients per configurar una gota freda que cal seguir al minut, al mil·límetre per veure que ens pot deparar.

 

Temperatures hui dimarts 21 de setembre

ç
Ahir es registraren les primeres pluges d’este episodi que tot indica que no acabarà fins divendres. No estarà plovent a tota hora però fins ben entrat divendres la situació meteorològica ve determinada per la inestabilitat i per la probabilitat de pluges fortes o molt fortes.

Comencem el dia mirant i pendents del cel perquè tot i que durant el matí es podran veure ullades de sol al sud i en punts de la costa la pluja anirà guanyant pes i esta vesprada es reforçaran el llevant i el gregal, la mar anirà picant-se i les pluges pense que es faran més generals. De fet esta pròxima matinada cal estar atents als nuclis de tempesta que puguen formar-se arran de costa.

Oratge hui dimarts 21 de setembre

Demà dimecres les precipitacions més intenses, les que poden arribar a ser problemàtiques, afectaran el centre i el sud sense descartar que de vesprada també puga ploure amb intensitat al litoral i prelitoral de Castelló. Sembla que no serà fins a la matinada de dimecres a dijous quan puga ploure amb força al nord i interior de Castelló.

Oratge demà dimecres 22 de setembre

 

Temperatures demà dimecres 22 de setembre

De fet dijous el cel estarà més tancat al nord en començar el dia (és on donen més pluja les previsions) a partir de migdia i de vesprada la pluja serà més dèbil. Està previst que s’òbriguen clars i que pugen les temperatures en allunyar-se la massa d’aire freda de nosaltres i situar-se al sud de Portugal.

Però no serà fins divendres quan la DANA diga l’última paraula. Al mateix temps que comença a desfer-se es desplaçarà de nou cap a l’est (cap a nosaltres) accentuant de nou la inestabilitat i donant llocs a ruixats i tronades que avançaran des de l’interior cap a la costa.

Dissabte recuperarem el sol i les temperatures ens recordaran que a penes feia dos dies estàvem a l’estiu.

 

Oratge a partir del dijous 23 de setembre

EL MÉS LLEGIT

El pànic entre els viatgers d’un tren proper a l’incendi de Bejís deixa més d’una vintena de ferits en abocar-se dels vagons

Entre els ferits hi ha tres greus per cremades. D'ells, un ha sigut traslladat en helicòpter a la Fe; un altre en SAMU a la Fe; i un altre en SAMU al Clínic.

Pego, la desena localitat desallotjada per l’incendi de la Vall d’Ebo que calcina Alacant

L'Ajuntament de Pego ha informat que s'està desallotjant la zona dels Verdals per precaució

Detingut un home per apunyalar a l’exparella de la seua germana

La víctima també va ser detinguda ja que estava en cerca per un delicte de maltractaments cap a la seua exparella.

Un mort y 17 ferits al Medusa Festival de Cullera

Almenys una persona ha mort i 17 han resultat ferides durant la matinada d'aquest dissabte en el Medusa Festival després que diverses...