Dimarts, les tempestes de la vesprada s’escamparan per l’interior valencià

Una xicoteta bossa d’aire gelat creuarà el territori i, juntament amb la caloreta del migdia, tornaran els arruixons i les tempestes durant la vesprada
Dimarts s'espera una vesprada tempestuosa en tot l'interior valencià | @MikeOlbinski

 

L'oratge ha millorat este dilluns amb una jornada prou assolellada, algun arruixó residual i temperatures poc caloroses, entre els 19ºC i 24ºC. La situació tranquil·la de la vesprada vol canviar este dimarts per l’arribada des del sud d’una xicoteta bossa d’aire gelat que farà tornar l'oratge inestable en les hores centrals.

 

Després d’un matí mig ennuvolat i amb algun arruixó matiner, les temperatures seran més suaus a primeres hores que el dilluns, i amb el pas de les hores, els núvols creixeran més. Durant la vesprada, es formaran tempestes en tot l’interior valencià, en les muntanyes del Sistema Ibèric. De la zona de Terol i Conca, baixaran amb força els arruixons cap a l’interior de Castelló i València.

Mapa de la previsió per este dimarts | AEMET

 

Risc groc per arruixons intensos i amb tempesta

No descartem que alguna tempesta descarregue granís i puga arribar fins al litoral valencià. En les muntanyes d’Alacant també podria descarregar algun arruixó, però és poc probable. L'Agència Espanyola de Meteorologia ha activat avís groc de tempestes i pluges intenses en la zona interior nord i sud de València.

Mapa d'avisos per tempestes i forts arruixons este dimarts | AEMET

 

Quant a les temperatures diürnes, està previst que baixen entre lleugerament i moderadament en les zones muntanyoses, a causa dels núvols i els arruixons. L’ambient continuarà molt agradable en la costa, i no es preveu calor fins a finals d’esta setmana.

 

Vesprades més seques i càlides el dimecres i bona part de la setmana

Els núvols d’evolució diürna seran freqüents quasi tota la setmana però la inestabilitat de la vesprada es difumina i no esperem dimecres arruixons importants. Les temperatures aniran pujant dia a dia i, el dijous, tornarem a vore termòmetres amb 30ºC. Entre dijous i divendres, en el nord de Castelló podrien tornar a descarregar alguns arruixons locals.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!