Els Reis Mags portaran gelades a gran part de la Península Ibèrica

Compartir:

 

A pesar que el 2022 ha començat amb temperatures fora del normal en gran part d’Espanya, aquest ambient primaveral està a punt d’acabar amb la volta al cru hivern durant el dia de Reis, tal com adverteix Samuel Biener, expert de Meteored.

Hui continuarem amb un ambient estable en gran part del país, acompanyat de bancs de boira matutins en punts d’interior i del Mediterrani. A conseqüència d’un nou front, es preveuen precipitacions en l’oest de Galícia. En l’extrem nord descendiran les temperatures i augmentarà el vent.

En la resta del territori l’ambient continuarà sent càlid amb valors que podrien superar els 20 °C en el sud i la meitat aquest peninsular.

A partir de demà, dimarts, la situació canviarà, ja que s’acosta una massa d’aire polar associada a un tàlveg procedent de l’Atlàntic, juntament amb el nou front. Hi haurà vents intensos en el nord i en el vessant mediterrani, i precipitacions que es desplaçaran d’oest a est amb cotes de neu que descendiran fins als 1000 metres en la zona nord i els 1500 metres en el sud. Amb tot això, es registraran nevades de gran consideració al Pirineu.

En el vessant atlàntic es produirà un notable descens de les temperatures, mentre que en punts de l’est i sud-est ascendiran durant el dia, amb xifres pròximes als 25 °C a conseqüència del vent de ponent.

 

Nit i Dia de Reis hivernal

 

En la jornada del dimecres l’ambient serà de ple hivern en tota Espanya a causa de l’aire polar. En la meitat oriental peninsular cauran les temperatures de manera considerable. Tant és així, que seran fins a 10 °C més baixes respecte al dia anterior, amb vents intensos del nord i nord-oest.

En l’arxipèlag balear s’esperen noves precipitacions, igual que a Galícia. Al Pirineu, Sistema Ibèric i en la Serralada Cantàbrica continuaran les nevades amb una cota de neu que rondarà els 1000 metres. A Extremadura i en la meitat occidental d’Andalusia les pluges arribaran al final del dia.

El dia de Reis serà hivernal. La matinada serà molt freda, amb temperatures per davall dels 0 °C en gran part de l’interior peninsular. Les ciutats de Madrid, Salamanca, Zamora i Palència podran arribar a marcar fins a -5 °C. Continuarà plovent a Andalusia i l’Estret, però les precipitacions aniran disminuint en la meitat nord i el Sistema Central, amb una cota de neu que baixarà fins als 700 metres al Pirineu.

 

Final de setmana amb un nou anticicló

 

Segons el nostre model, durant el final de la setmana s’aproximarà un anticicló i ja només hi haurà precipitacions en l’extrem nord a causa del flux del nord-oest. També es produiran pluges a Balears, mentre que en l’arxipèlag canari predominaran els alisis amb un increment de la nuvolositat i descens de les temperatures, amb possibilitat de pluges a les illes muntanyenques i calitja.

EL MÉS LLEGIT

El pànic entre els viatgers d’un tren proper a l’incendi de Bejís deixa més d’una vintena de ferits en abocar-se dels vagons

Entre els ferits hi ha tres greus per cremades. D'ells, un ha sigut traslladat en helicòpter a la Fe; un altre en SAMU a la Fe; i un altre en SAMU al Clínic.

Pego, la desena localitat desallotjada per l’incendi de la Vall d’Ebo que calcina Alacant

L'Ajuntament de Pego ha informat que s'està desallotjant la zona dels Verdals per precaució

Detingut un home per apunyalar a l’exparella de la seua germana

La víctima també va ser detinguda ja que estava en cerca per un delicte de maltractaments cap a la seua exparella.

Un mort y 17 ferits al Medusa Festival de Cullera

Almenys una persona ha mort i 17 han resultat ferides durant la matinada d'aquest dissabte en el Medusa Festival després que diverses...