I de sobte…una DANA

Compartir:

Tenim avís groc a l'interior nord de Castelló, al sud de València i al nord d'Alacant per registres de més 20 litres en poc més d'una hora

Després d’uns dies de molta calor, de massa calor, hem de fer seguiment a l’embossament d’aire fred que es despenjarà des del nord de la Península inestabilitat l’atmosfera i refrescant l’ambient.

Agrairem els canvis que notarem a partir de migdia, però també hem d’estar atents a l’evolució de l’oratge a partir de migdia perquè les pluges podran ser localment intenses i en forma de tempesta. De fet tenim avís groc a l’interior nord de Castelló, al sud de València i al nord d’Alacant per registres de més 20 litres en poc més d’una hora.

A 5.500 metres d’altura identifiquem la bosseta d’aire fred que es deixarà sentir a partir de mig matí al nord de la Península i a migdia a la Comunitat Valenciana.

El dia ha començat lleugerament més fresc però no serà fins que el cel quede més cobert i comencen a registrar-se les primeres pluges quan el descens tèrmic siga més efectiu.

Demà dimecres poden quedar restes de núvols a primera hora. Tindrem damunt la Comunitat Valenciana l’embossament d’aire fred i això ens fa pensar que tret d’alguna sorpresa l’oratge serà estable i assolellat, amb fortes ratxes de tramuntana i mestral al sud de València i al nord d’Alacant on la mar estarà ben rebolicada durant bona part del dia.

La posició de l’aire fred farà que les pluges més intenses es registren a les Balears i al litoral nord de Catalunya.

El vent es deixarà sentir de mestral i l’ambient quedarà prou més fresc, en valors més propis per l’època. Un dia de molt bona visibilitat amb temperatures que ja signaríem per a tot l’estiu.

Dijous encalmarà el vent i encara que les temperatures nocturnes es mantindran fresques al centre del dia començarem com de nou comença a fer més calor, i d’ara al cap de setmana pujaran un poc més les temperatures però sense arribar als nivells d’estos dies passats.

EL MÉS LLEGIT

Tres anys i cinc mesos de presó per calar foc a la casa de la seua parella

Va espentar a la víctima i va destrossar televisors, telèfons, la cortina i el cristall del bany de l'habitatge

Detinguts dos menors més per les agressions sexuals a Burjassot

La Policia Nacional ha detingut a dos menors més per la seua presumpta implicació en l'agressió sexual ocorreguda a Burjassot

Els contagis de covid es dupliquen i els morts es disparen en la Comunitat Valenciana

Sanitat ha notificat 8.789 nous positius i 18 nous morts per coronavirus

Es deixa oblidat la bossa després de ser sorpresa intentant robar en un comerç de Petrer

Va ser el propietari de l'establiment, situat en el barri de la Frontera, qui va donar avís a la Policia Local que va traslladar a les seues patrulles al lloc