Superlluna de juny de 2021: Per què se’n diu superlluna de maduixa?

Superlluna de Maduixa

 

El 24 de juny veurem la lluna una mica més brillant i gran del que estem acostumats, ja que tindrà lloc la Superlluna de maduixa.

Este fenomen és molt especial per als amants de l’astronomia i l’astrologia, ja que estem davant l’última lluna plena de primavera i l’última superlluna de l’any.

Descobreix totes les curiositats sobre este fenomen i la millor manera de gaudir de la lluna, ja que la veurem més monumental i enlluernadora de l’habitual. La seua grandària i lluminositat t’atraparà!

 

Què és la Superlluna de maduixa?

 

La Superlluna és un succés que té lloc quan coincideix la Lluna plena o Lluna nova amb el major acostament d’esta a la Terra (anomenat perigeu). És a dir, l’òrbita de la lluna està més a prop a la Terra, al mateix temps que està plena.

El característic de la Superlluna de maduixa és que és l’última superlluna de l’any i, al seu torn, és l’última lluna plena de primavera.

Per tant, és una ocasió extraordinària per als apassionats dels fenòmens astronòmics, ja que donarà pas a l’estiu.

Per què es diu Superlluna de maduixa i quins efectes té?

 

La Superlluna de maduixa rep este nom fruiter per un motiu molt senzill: Perquè, el mes de juny, comença la temporada de recol·lecció de les maduixes.

Segons els experts en astrologia, les superllunes tenen una gran influència en la vida de les persones, ja que desprenen molta energia i això pot afectar en les emocions i estats d’ànim. De fet, des de fa segles, la lluna ha sigut considerada com el gran focus d’energia.

Gràcies a esta Superlluna de maduixa o Superlluna de juny, tindràs l’oportunitat d’indagar sobre els teus orígens, ja que este fenomen buidarà la teua ment i tindràs una idea més concisa sobre el punt al qual anheles arribar. La claredat trucarà a la teua porta.

Així mateix, com en esta superlluna, Saturn estarà retrògrad en Aquari, tindràs un major acostament als teus i t’enfocaràs d’una manera més profunda en les teues relacions personals.

Allunya’t de les llums de la ciutat, agafa el teu telescopi i meravella’t d’este estupend espectacle natural. Tots a gaudir de l’última superlluna de l’any que donarà pas a la nova estació!

El calendari lunar ens regala un tancament de primavera d’allò més especial.

Superlluna de Maduixa: com veure

 

Per a veure al nostre satèl·lit brillant a la seua màxima esplendor n’hi ha prou que eleves la teua mirada al cel i comptes amb la fortuna de tindre el cel buidat.

A la Superlluna de juny se’l coneix sota el nom anglosaxó de Strawberry Moon o Lluna de Maduixa, i se’l nomena així perquè en eixe moment de l’any, les maduixes silvestres comencen a madurar en l’hemisferi nord.

Esta Superlluna és l’última de l’any i més xicoteta a la qual es va apreciar a l’abril -la Superlluna rosa-, però d’igual forma es podrà apreciar amb intensitat a causa de la seua proximitat amb la Terra.

Segons la NASA, en estos dies, la Lluna es pot arribar a veure entre un 5 i 10 per cent més brillant a causa de la seua proximitat amb el planeta.