Quan estem a tir de pedra de l’hivern l’oratge continua sense donar-nos símptomes de canvis importants

Compartir:

Una xica passsetjant amb una flor en la mà

La situació meteorològica encara està presidida hui per les altes pressions al nord d’Europa i també al nord d’Àfrica des d’on ens envia un lleuger flux de ponent que hui farà pujar les temperatures. De tota manera no hem de perdre d’ull a les pertorbacions que arriben per l’Atlàntic perquè els pròxims dies tocaran a la porta i entraran per l’oest, per Portugal.

La situació meteorològica encara està presidida hui per les altes pressions al nord d'Europa i també al nord d'Àfrica |Jordi Payà

El dia i la setmana comencen amb ambient fresc, amb temperatures nocturnes que fins i tot han baixat lleugerament respecte als valors del cap de setmana, però no tardarem a notar com el vent es deixa sentir de ponent i com pugen les temperatures tocant o superant els 20 graus al centre de València i fins i tot en observatoris de la costa de la mitat sud de la Comunitat.

El dia i la setmana comencen amb ambient fresc | Jordi Payà

Les temperatures tocant o superant els 20 graus al centre de València | Jordi Payà

Demà dimarts esgotarem les últimes hores de la tardor de 2021 amb i vents fluixos del sud, de migjorn, que encara faran pujar un poc més les temperatures al centre del dia just quan comence de forma oficial l’hivern (a les 16 hores i 59 minuts)

Demà dimarts esgotarem les últimes hores de la tardor de 2021 amb i vents fluixos del sud | Jordi Payà

Les temperatures al centre del dia just quan comence de forma oficial l'hivern

Dimecres podrien registrar-se les primeres pluges hivernals en colar-se una borrasca acompanyada d’aire fred en altura pel sud de la Península. Els núvols arribarien a la Comunitat Valenciana a poqueta nit deixant pluges al sud.

Dijous i divendres, la vespra i el dia de Nadal, el vent es deixarà sentir de ponent fent córrer els núvols d’oest a est sense quasi possibilitat de deixar pluja. Les temperatures pujaran a la costa i es mantindran fresques i fins i tot baixaran per l’interior.

Dimecres pluja,dijous sol, divendres núvol | Jordi Payà

 

EL MÉS LLEGIT

És beneficiosa la jornada laboral de quatre dies?

A Espanya, existeix una iniciativa per a realitzar un projecte pilot de reducció de jornada

Sabies que menges plàstic diàriament?: Com afecta la salut?

Ja hi ha estudis que confirmen que els microplàstics es troben en la sang humana i que 8 de cada 10 persones estan afectades

Has de viatjar per Europa? T’expliquem on continua sent obligatori el passaport covid

Alguns països ja no exigeixen el passaport covid per a viatjar i entrar al territori

Aquests són els indicadors clau per a mesurar el canvi climàtic en 2021

L'ONU exigeix accelerar l'impuls a les energies renovables, triplicar les inversions privades i públiques en aquest camp i posar fi als subsidis als combustibles fòssils