Tronades interiors

Compartir:

Les previsions diuen que les tronades viatjant de sud a nord podran tocar de refilada l'interior de la Comunitat Valenciana

Encara tenim per davant un parell de dies on les tronades ens mantindran ben entretinguts i alerta perquè encara que sabem que és molt difícil precisar on descarregaran i les conseqüències que tindran hem de tindre present que el risc que comporten i que cal seguir l’evolució de les previsions quasi al minut des de migdia fins a última hora de la jornada en ser el període que més amenaça i perill comporten.

El mapa d’avisos d’Aemet ens dona una idea de les zones que tenen major probabilitat de patir la severitat de les tronades estivals les pròximes hores.

Les previsions diuen que la probabilitat de tronades és major a Aragó, Castella-La Manxa i el nord de Múrcia, i que viatjant de sud a nord podran tocar de refilada l’interior de la Comunitat Valenciana.


La probabilitat que les tronades s’apropen a la costa és molt baixa però tampoc es pot descartar que algun nucli tempestuós arribe a prop del litoral.

Les temperatures baixaran al centre i per l’interior, sobretot en aquelles zones que ahir va fer més calor.


Demà dimecres les tronades ens acompanyaran des de primera hora a la mitat nord de la Comunitat on el matí ja serà tempestuós però serà de vesprada quan puguen descarregar amb més intensitat i fer-se més generals portant també un descens de les temperatures que al nord i per l’interior podrà ser més marcat.

La segona part de la setmana l’oratge serà més tranquil, més estable. Potser dijous encara queden restes d’inestabilitat i al límit entre Castelló i Aragó encara podria quallar de forma puntual alguna tronada però l’oratge tendirà cap a l’estabilitat i les temperatures començaran a pujar. Dijous per l’interior i divendres per tot arreu.


EL MÉS LLEGIT

Un mort y 17 ferits al Medusa Festival de Cullera

Almenys una persona ha mort i 17 han resultat ferides durant la matinada d'aquest dissabte en el Medusa Festival després que diverses...

Tanquen 17 parcs naturals de la Comunitat fins dilluns per a prevenir incendis

Serra d’Irta, Penyagolosa, Desert de les Palmes, Tinença de Benifassà, Serra d’Espadà, Serra Calderona, Chera-Sot de Chera, Puebla de San Miguel, Túria, Falçs del Cabriol, Serra de Mariola, Font Roja, Montgó, Serra Gelada, Prat de Cabanes-Torreblanca, Marjal Pego-Oliva i la zona forestal de L’Albufera.

Mor l’actriu Anne Heche

La seua família havia confirmat al migdia hora espanyola que la seua situació era irreversible i fatal

Mor ofegat un home a la platja del Port de Sagunt

El dron ha pogut accedir a ell i llançar-li un jupetí salvavides però en aqueix moment s'ha desmaiat.