Orriols continua en ‘lluita’ per aconseguir un barri digne


Rebre les notícies de València Diari

 

El barri d’Orriols segueix en lluita. Hui es compleix un mes des de la reunió que van mantenir els representants d’associacions i entitats veïnals d’Orriols amb l’alcalde de València, Joan Ribó, per solucionar els problemes de delinqüència i degradació que pateix el barri, però segons indiquen els veïns “no ha canviat”.

En l’última reunió l’Ajuntament va reconéixer la “gravíssima situació” que viu la zona i es va comprometre a posar en marxa “immediatament” mesures per millorar el barri en un termini de tres mesos. Després d’un mes, un dels membres de la plataforma Orriols en Lluita dels veïns afirma que “molts veïns segueixen tenint por de sortir al carrer”.

Tot i l’augment dels efectius policials i la seua presència als carrers, asseguren que continuen vivint en un ambient d’inseguretat. “Ha vingut molta més policia, però no s’ha notat en l’augment de la seguretat perquè venen només de matí i no en les hores més conflictives “explica un veí i indica que” els caps de setmana hi ha molt pocs i quan truques des que Policia Local et diuen: “no tenim efectius, ja enviarem a algú”.

Ahir mateix es va registrar una nova baralla amb armes blanques al barri per problemes de drogues. Els mateixos veïns van gravar la baralla des de les seues cases entre “un grup de delinqüents” a la zona més problemàtica de barri i la van compartir a través de les xarxes socials per tornar a denunciar la “criminalitat” que viuen en els seus carrers cada dia.

 

Per intentar “viure sense por” porten realitzant diverses setmanes les Jornades de la Dignitat, Una sèrie de propostes culturals amb l’objectiu “d’ocupar els carrers” i reprendre els espais públics per acabar amb la delinqüència, la por i amb l’ocupació de les cases. A l’assemblea veïnal van acordar planificar una concentració i una manifestació al mes, un sopar al carrer i un ateneu literari mensual.

De la mateixa manera, este divendres 22 d’octubre han organitzat el sopar veïnal de pa i porta a la plaça de l’Ermita amb espectacle. Així com una concentració per al 28 d’octubre a la “zona 0” a la cantonada del carrer Sant Joan de la penya amb Pare Viñas, així com una manifestació per al pròxim 10 de novembre per “fer-se de notar” i demostrar que “els veïns no estan sols abans el problema”.

A més, les entitats i col·lectius veïnals d’Orriols es reuniran de nou el 26 d’octubre amb l’alcalde de València, Joan Ribó, i els regidors de l”Ajuntament en la Taula d’Interconejalías per seguir buscant “solucions” per al barri. Esta vegada es realitzarà a Orriols perquè els regidors coneguen el problema “de primera mà”.

Els veïns seguiran demanant les seues reivindicacions com la creació d’una comissaria, el Pla de salubritat, la renovació urbanística de barri o la intervenció dels Serveis Socials per a intentar millorar la qualitat del barri i acabar amb la seua degradació.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies