El risc d’incendi obliga a tancar La Devesa del Saler a València

L’ Ajuntament de València ha ordenat la prohibició de circular per les pistes i camins de la massa forestal de la Devesa del Saler, com a conseqüència de l’activació, per part de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) de l’avís roig per altes temperatures, que localment poden superar els 44 graus a diversos punts de la Comunitat, al llarg de la jornada d’aquest dijous, 10 d’agost.


Rebre les notícies de València Diari

Així mateix, la restricció total de la circulació per aquest paratge natural del sud de la ciutat s’estén a qualsevol mena de vehicle, bicicleta o a peu.

Pel que fa a això, Jesús Carbonell, regidor de l’Àrea de Seguretat i Mobilitat de l’Ajuntament de València, ha sol·licitat a la ciutadania que no intente accedir “des d’aquest dijous i fins al dia 15 a la Devesa, perquè els accessos estaran tancats. Tot plegat amb l’objectiu últim de preservar la joia verda de la ciutat”.

Aquestes mesures s’han pres com a conseqüència de la declaració del nivell de preemergència 3 del Pla especial davant del risc d’incendis forestals de la Comunitat Valenciana (PEIF) a tot el territori de la Comunitat Valenciana, des del dijous 10 d’agost fins al dimarts 15 d’agost de 2023, ambdós inclosos.

Aquestes restriccions al parc natural de l’Albufera no afecten el trànsit de vehicles per a actuacions de gestió, proveïment, manteniment, vigilància, accés a residències, explotacions agràries o instal·lacions de serveis enclavades dins del mateix parc.

La prohibició és originada per una resolució signada conjuntament per les conselleres de Justícia i Interior i de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori de la Generalitat Valenciana.

L’ordre, publicada aquest mateix dijous en una edició extraordinària del Diari Oficial de la Generalitat, fixa una sèrie de prohibicions i restriccions als parcs naturals de la Comunitat. Aquestes mesures s’apliquen a la Devesa del Saler, ja que formen part de la zona forestal del parc natural de l’Albufera.

Prohibicions davant la màxima alerta

A causa d’aquesta situació, es troben en màxima alerta els efectius de la Guarderia Forestal de la Devesa, del Parc de Bombers del Saler i de la Policia Local de València, en coordinació permanent amb el Centre d’Emergències de la Generalitat (112 ), el Seprona de la Guàrdia Civil i la Policia Autonòmica.

La resolució de la Generalitat suposa, a més, la suspensió de determinades obres i treballs als terrenys forestals o els seus voltants; suspensió de l’ús festivorecreatiu del foc per motius festius en terrenys forestals ia la zona d’influència forestal (fins a 500 metres); prohibició genèrica d’encendre qualsevol tipus de foc als terrenys forestals ia la zona d’influència forestal (fins a 500 metres); i la suspensió de qualsevol tipus dautorització atorgada per a circulació esportiva per terrenys forestals.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies