Sanitat preveu un augment dels casos de covid aquesta tardor en la Comunitat

La previsió dels epidemiòlegs per a aquesta tardor és una normalització de la presència de la grip en nivells de virus similars a etapes prepandèmia i un increment de la presència del covid respecte a la situació actual”. Així s’ha pronunciat el conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, en la presentació de la campanya de la vacunació contra la grip que enguany torna a combinar la doble dosi, l’antigripal i la dosi de reforç per a majors de 60 anys i col·lectius vulnerables.


Rebre les notícies de València Diari

En aquest sentit el titular de Sanitat ha explicat que molts països de l’entorn estan començant a tindre problemes amb l’augment dels casos de coronavirus. És per això, que ha tornat a apel·lar, i en diverses ocasions durant la roda de premsa, a la responsabilitat individual, sobretot a la població més vulnerable, a continuar usant les mesures de protecció enfront de la covid i a la grip com l’“ús responsable de la màscara”.

És convenient l’ús responsable de la màscara en entorns de risc, sobretot la població major de 65 anys, i mantindre els sistemes de ventilació i protegir-se de les aglomeracions” ha indicat el conseller, un “ferri defensor” de mantindre la màscara en els espais tancats o en aglomeracions i un dels pocs responsables públics que la mantenen en tots els actes. Aquest matí fins i tot ha convidat als periodistes allí presents a usar-la durant la roda de premsa per la “mala ventilació” de la sala.

Preguntat sobre si es preveu adoptar altres mesures o augmentar l’ús de la màscara més enllà del transport o els centres de salut, Mínguez ha explicat que “inicialment amb l’experiència que tenim s’és molt àgil i flexible en el sistema d’alertes sanitàries, de tal manera, anirem adaptant a les circumstàncies. Si es mantenen les circumstàncies actuals, seguirem exactament igual, i si no, la ponència d’alerta ens indicarà en tot moment si és necessari incrementar l’ús de la màscara a altres zones”.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies