Sanitat proposa retardar la segona dosi de la vacuna de la Covid en menors de 80 anys

El Ministeri de Sanitat proposa endarrerir vuit setmanes la segona dosis de la vacuna contra la Covid-19 en persones menors de 80 anys, segons ha avançat aquest dilluns la Cadena SER. Aquesta serà una de les qüestions que es debatran en la reunió de la Comissió de Salut Pública que se celebrarà aquest dimarts. Si la proposa tira endavant, aquesta haurà de ser ratificada per la Comissió Interterritorial de Salut. L'objectiu d'endarrerir la segona dosi és que hi hagi més disponibilitat de vacunes per tal de poder immunitzar amb una primera dosi a més gent de manera més ràpida. 


Rebre les notícies de València Diari

 

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

 

En aquest sentit, cal recordar que la Generalitat havia defensat aquest plantejament i ja ho havia demanat a Sanitat, la darrera vegada durant el Consell Interterritorial de Salut de la passada setmana. En aquesta trobada, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, va recordar a la consellera de Salut, Alba Vergés, la importància de les segones dosis de les vacunes contra la Covid-19.

 

Així mateix, la ministra va demanar a la consellera Vergés un estudi impulsat per la Conselleria de Salut que situa en un 50% la protecció amb la primera dosi de Pfizer i en un 80% quan la pauta és completa, per tal d'estudiar en profunditat el tema. Llavors Darias, no va tancar la porta a aquesta opció, però tampoc es va mostrar obertament favorable.

 

Nou cop de timó a l'estratègia de vacunació

Segons ha explicat la Cadena SER, citant fonts autonòmiques, aquesta proposta ja es va posar sobre la taula en la reunió de la Comissió de Salut Pública celebrada la passada setmana, però finalment es va ajornar la decisió a l'espera de nous informes sobre la viabilitat de la mesura. En aquest sentit, si finalment s'aprova, el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes realitzaran l'enèsim gir en el procés de vacunació.

 

Així, la proposta és retardar l'administració de la segona dosi de les vacunes de Pfizer i Moderna en persones menors de 80 anys. La segona punxada d'aquests vaccins s'injecten, ara com ara, 21 i 28 dies després de la primera, mentre que amb el nou plantejament, el temps entre dosis seria de 56 dies. Pel que fa als més grans de 80 anys, la segona immunització s'administrarà en el termini establert.

 

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies