Els sindicats convocants de la vaga general prevista per al 29 de maig han protagonitzat una acció contundent este dimecres en ocupar la seu de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) a València. Esta mobilització busca denunciar el rol que atribuïxen a l’empresariat, al qual acusen d’impedir el compliment efectiu de la vaga en la convocatòria anterior del 29 d’octubre.
Segons afirmen els sindicats CGT, CNT, Intersindical Valenciana i COS, l’empresariat no va informar adequadament els seus treballadors i va obstaculitzar que pogueren abandonar els seus llocs de treball durant la jornada de vaga, malgrat condicions adverses com les meteorològiques. Esta falta de col·laboració és motiu principal per a recolzar la nova anomenada a vaga general.
L’acció directa va tindre lloc a partir de les 11.00 hores
Quan un grup de sindicalistes va ingressar a l’entrada principal de la seu de la patronal a València portant una pancarta amb el lema Vaga general. La protesta va durar aproximadament una hora, fins que agents de la Policia Nacional van desallotjar als manifestants al voltant de les 12.15 hores.
Crítiques a l’actitud de l’empresariat
A més de criticar l’actitud de l’empresariat, els sindicats van denunciar que la patronal valenciana es va negar a mantindre trobades prèvies per a discutir les reivindicacions que motiven esta convocatòria. Entre les demandes més destacades està l’exigència de responsabilitats per la Dana, la derogació de la llei de llibertat educativa valenciana, la reducció de ràtios a les aules i que tot el professorat puga jubilar-se als 60 anys.
Crida a la societat valenciana
Els sindicats fan un anomenat a la societat valenciana perquè s’adherisca i done suport a la vaga del 29 de maig, argumentant que existixen motius sòlids per a esta mobilització social que busca millorar les condicions laborals i educatives a la regió.
Context i importància del moviment
Este moviment reflectix la tensió creixent entre els col·lectius laborals i l’empresariat respecte a les condicions de treball i educació, a més de les polítiques públiques vigents, configurant un panorama de pressió social amb impacte imminent.