En el calendari laboral 2020/2021 indica on és festiu hui dilluns 12 d’abril

Compartir:

 

El calendari laboral 2020/2021 ens porta un nou festiu una vegada passada Setmana Santa i Pasqua. Quin dia cau este festiu?. Hui dilluns dia 12 d’abril se celebra Sant Vicent Ferrer. Segons el calendari laboral d’este any 2021, el 12 d’abril no és un festiu autonòmic, sinó que la seua celebració depén de cada ajuntament valencià, perquè es tracta d’un festiu local.

Este detall fa que el dia de hui 12 d’abril siga festiu a València ciutat i Elx i, per contra, A Castelló o Alacant no ho siga, per la qual cosa aquells que visquen en estes poblacions es trobaran amb un dia laborable.

El 12 d’abril se celebra Sant Vicent Ferrer

Hui dilluns 12 d’abril se celebra Sant Vicent Ferrer, patró de la Comunitat Valenciana, conegut popularment com “Sant Vicent, el del didet”, pels miracles que va dur a terme alçant el dit índex. El seu sant es commemora el dilluns de la segona setmana de Pasqua. La data és movible, perquè varia cada any.

Per a disfrutar del pròxim festiu no caldrà esperar molt, l’1 de maig, Dia del Treball, no és una jornada laboral. Enguany cau dissabte.

 

Sant Vicent Ferrer
 

Sant Vicent Ferrer, el sant dominic valencià, se’l coneix popularment amb afecte com el sant del “dedito”, perquè segons la llegenda va obrar diversos miracles alçant el seu dit. És el patró principal de la ciutat de València (Espanya) i en “La Seu” (catedral) trobem nombroses referències a la seua persona. Lluny dels seus prodigis, la seua importància històrica va resultar ser fonamental en la història d’Espanya i este és el motiu principal de voler acostar-vos hui la seua figura.

Va nàixer en el si d’una família acomodada a mitjan segle XIV, quan la ciutat de València eixia d’una epidèmia de Pasta Negra. De gran intel·ligència, es doctora en Teologia als vint-i-vuit anys, amb la qualificació “Summa cum laude”. La seua predicació per Europa va fer que se’l reconegués i apreciés per tots.

Mort i miracles

En el procés de la seua canonització se li van atribuir 860 prodigis o miracles (un a dalt, un a baix) i se li recorda pel seu “Do de llengües” pel qual predicant sempre en valencià era comprés per francesos, castellans, italians… També se li atribueix la fundació del primer orfenat registrat a Europa i que encara continua funcionant a València. La mort el va sorprendre predicant, a França, concretament en Vannes, en 1419, on es pot veure actualment el seu sepulcre en la catedral.

EL MÉS LLEGIT

La infanta Sofía estudiarà el batxillerat en el mateix internat de Gal·les que la seua germana

La Zarzuela informa dels plans educatius de la menor de les filles dels Reis, però manté la incògnita sobre la formació superior de la princesa d'Astúries

Senten a la banqueta un home per abusar de la neta de la seua parella

La Fiscalia sol·licita set anys de presó per presumptament abusar sexualment de manera continuada d'una menor d'edat, neta de la seua companya sentimental

Un terratrémol de 7,5 deixa centenars de morts a Turquia i Síria

Durant la matinada d'este dilluns un sisme ha sacsejat el centre de Turquia i el nord-oest de Síria i ha deixat l'afonament de diversos edificis als dos països

Mor Paco Rabanne: el dissenyador que va vestir les estreles de metall

Va nàixer en 1934 al País Basc i tenia cinc anys quan van afusellar al seu pare i va fugir amb la seua mare a França
CatalanSpanish