En el calendari laboral 2020/2021 indica on és festiu hui dilluns 12 d’abril

Compartir:

 

El calendari laboral 2020/2021 ens porta un nou festiu una vegada passada Setmana Santa i Pasqua. Quin dia cau este festiu?. Hui dilluns dia 12 d’abril se celebra Sant Vicent Ferrer. Segons el calendari laboral d’este any 2021, el 12 d’abril no és un festiu autonòmic, sinó que la seua celebració depén de cada ajuntament valencià, perquè es tracta d’un festiu local.

Este detall fa que el dia de hui 12 d’abril siga festiu a València ciutat i Elx i, per contra, A Castelló o Alacant no ho siga, per la qual cosa aquells que visquen en estes poblacions es trobaran amb un dia laborable.

El 12 d’abril se celebra Sant Vicent Ferrer

Hui dilluns 12 d’abril se celebra Sant Vicent Ferrer, patró de la Comunitat Valenciana, conegut popularment com “Sant Vicent, el del didet”, pels miracles que va dur a terme alçant el dit índex. El seu sant es commemora el dilluns de la segona setmana de Pasqua. La data és movible, perquè varia cada any.

Per a disfrutar del pròxim festiu no caldrà esperar molt, l’1 de maig, Dia del Treball, no és una jornada laboral. Enguany cau dissabte.

 

Sant Vicent Ferrer
 

Sant Vicent Ferrer, el sant dominic valencià, se’l coneix popularment amb afecte com el sant del “dedito”, perquè segons la llegenda va obrar diversos miracles alçant el seu dit. És el patró principal de la ciutat de València (Espanya) i en “La Seu” (catedral) trobem nombroses referències a la seua persona. Lluny dels seus prodigis, la seua importància històrica va resultar ser fonamental en la història d’Espanya i este és el motiu principal de voler acostar-vos hui la seua figura.

Va nàixer en el si d’una família acomodada a mitjan segle XIV, quan la ciutat de València eixia d’una epidèmia de Pasta Negra. De gran intel·ligència, es doctora en Teologia als vint-i-vuit anys, amb la qualificació “Summa cum laude”. La seua predicació per Europa va fer que se’l reconegués i apreciés per tots.

Mort i miracles

En el procés de la seua canonització se li van atribuir 860 prodigis o miracles (un a dalt, un a baix) i se li recorda pel seu “Do de llengües” pel qual predicant sempre en valencià era comprés per francesos, castellans, italians… També se li atribueix la fundació del primer orfenat registrat a Europa i que encara continua funcionant a València. La mort el va sorprendre predicant, a França, concretament en Vannes, en 1419, on es pot veure actualment el seu sepulcre en la catedral.

EL MÉS LLEGIT

Processen per violència masclista David Leo, l’Estudiant de ‘El cazador’, i guanyador de ‘Pasapalabra’

Encara que l'enregistrament està acabat, fonts de la televisió pública asseguren que RTVE sospesa no emetre els programes ja gravats

Coneix ací com registrar-se per demanar els descomptes de fins al 90% en viatges per a joves

Els descomptes s'apliquen a bitllets senzills i d'anada i tornada per viatjar entre el 15 de juny i el 15 de setembre de 2023 per Espanya i Europa

El suïcidi és la quarta causa de morts entre joves de 15 a 19 anys a Espanya

Psicòlegs reunits este a València adverteixen que s'han multiplicat gairebé per 20 les consultes en els darrers 12 anys

Al Pacino, de 83 anys, anuncia que serà pare per quarta vegada amb la seua parella de 29

L'actor estatunidenc Al Pacino es convertirà en pare per quarta vegada als 83 anys al costat de la seua parella Noor Alfallah, de 29....