‘Comparteix i Recicla’, la major recollida de joguets per a xiquets vulnerables

Els joguets recollits seran transportats per Fundació Seur fins al Centre Especial d'Ocupació ILADE, on els seus treballadors duran a terme el seu reprocessament

Mediaset España se suma per segon any a 'Comparteix i Recicla', la major recollida de joguets per a xiquets vulnerables a nivell nacional té com a objectiu donar una segona vida als joguets donats de manera solidària per xiquetes, xiquets i famílies de tota Espanya, a través de la seua preparació per a la reutilització perquè puguen ser gaudits per altres xiquets en situacions desfavorides.


Les donacions es podran realitzar a través dels punts de recollida de joguets habilitats en tots els centres del grup El Corte Inglés (Hipercor i El Corte Inglés) i les botigues de la cadena Toys’R’Us, empreses que col·laboren en la seua organització i difusió, sent els interlocutors principals amb tots els usuaris que desitgen compartir els seus joguets.

Tots els centres de lliurament poden consultar-se en el directori de la web de ‘Comparteix i Recicla’.


Els joguets recollits seran transportats per Fundació Seur fins al Centre Especial d'Ocupació ILADE, on els seus treballadors duran a terme el seu reprocessament, fomentant d'esta manera la integració social i laboral de persones amb diversitat funcional.

Una vegada condicionats, Fundació SEUR s'encarregarà de traslladar-los fins a un banc de joguets, que els emmagatzema per a poder atendre les sol·licituds que arriben durant l'any des de diferents ONG i entitats benèfiques de tota Espanya a través de la web pàgina web www.comparteyrecicla.com.


A més d'en la solidaritat i la integració, la campanya ‘Comparteix i Recicla’ posa una especial cura en la sostenibilitat i la cura del medi ambient, fomentant la prevenció de la generació de residus a través de la reutilització, i l'adequat reciclatge dels joguets que no es troben en condicions de ser recondicionats.


Fundació Ecotic és l'entitat encarregada de gestionar l'adequat tractament ambiental d'estos residus, a fi d'evitar la potencial contaminació que poden ocasionar en el medi ambient i recuperar els materials que contenen.

D'esta manera poden ser reintroduïts en nous processos productius i evitar l'esgotament de recursos naturals finits, contribuint a l'impuls d'un model d'economia circular més eficient en l'ús de recursos.


En l'última edició, entorn del 40% dels joguets rebuts es van destinar a reciclatge. Ecotic va gestionar el tractament de prop de 31 tones de joguets electrònics, que d'haver sigut destinades a abocadors suposarien l'equivalent a 77 tones de CO₂, això és, al qual aproximadament absorbeixen 1,54 hectàrees de pins al llarg de tot un any.


El Grupo Mediaset, a través del seu projecte de comunicació social ‘12 mesos’, és l'encarregat de la difusió de la campanya a fi d'informar sobre la iniciativa i de les possibilitats per a participar en ella, a través de l'espot que elabora i emet en tots els seus canals, i a l'esment de la campanya en els seus diferents programes i informatius.


La campanya compta també amb el suport d'empreses fabricadores de joguets que senyalitzen els seus productes amb el segell de la campanya mostrant així el seu compromís amb esta, entre altres, ColorBaby a través de la seua línia Woomax, o Joguets Cayro.


Al llarg de les set edicions anteriors de la campanya, més de 50.000 xiquets i xiquetes han rebut els joguets que comparteixen les famílies a través de ‘Comparteix i Recicla’.

Entitats de tota Espanya poden realitzar les seues peticions a través del banc de joguets de la web www.comparteyrecicla.com.


 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Dani Mateo arriba des de 'El Intermedio' al Festival Nits al Parc de Mutxamel" "LOrgull LGTB+ marxa en València per una llei trans amb un ampli suport social"