La Diputació de València contribueix  amb 100.000 euros a l’emergència humanitària en Ucraïna

Compartir:

L'ajuda serà per al projecte de protecció de la població ucraïnesa refugiada, presentat per ACNUR als responsables provincials

La Diputació de València aprovarà al ple d’este dimarts la concessió de 100.000 euros en concepte d’ajuda humanitària d’emergència per a la crisi d’Ucraïna, una aportació que es destinarà al projecte de protecció de la població refugiada que ACNUR té en marxa en la zona del conflicte, concretament als països fronterers de Moldàvia, Romania, Polònia, Eslovàquia i Hongria.

El president de la Diputació, Toni Gaspar, i la diputada de Cooperació Internacional,  Mentxu  Balaguer, han rebut este dilluns a la coordinadora de la delegació valenciana d’ACNUR,  Arancha García Ruiz, que ha explicat als responsables provincials els detalls d’un projecte basat en el treball que realitza a les fronteres d’Ucraïna tant ACNUR com la resta de socis del Pla Regional de Resposta als Refugiats (PRR).

En concret, “el projecte finançat per la Diputació consisteix a garantir el subministrament de sacs de dormir, mantes i kits bàsics d’higiene personal a un total de 5.000 refugiats procedents d’Ucraïna”, explica la coordinadora d’ACNUR a València, qui afig que “l’emergència evoluciona de manera canviant i les necessitats que tenen estes persones poden variar amb l’evolució del conflicte”.

D’altra banda, Mentxu Balaguer ha assegurat que la Diputació “continuarà recolzant l’Agència de l’ONU per als Refugiats i d’altres col·lectius i ONG’s que fan un treball fonamental, replet d’humanitat i solidaritat, amb la finalitat de garantir les necessitats bàsiques de persones desplaçades de les seues cases i de les seues vides a causa de les guerres i els actes atroços que comporten els enfrontaments bèl·lics”.

La Diputació i ACNUR

Balaguer ha recordat que la col·laboració entre la Diputació de València i ACNUR està plenament consolidada, i que en l’última dècada la corporació ha destinat vora 300.000 euros per a finançar projectes d’ajuda humanitària destinats a refugiats de Kenia, El Sahel, Jordània, Iemen i ara Ucraïna.

Arancha García i el col·laborador d’ACNUR Leonardo Morelli han aprofitat la seua visita a la Diputació per a presentar el resultat del projecte d’ajuda humanitària a la població refugiada de Iemen durant 2021, en el qual va col·laborar la delegació provincial de Cooperació Internacional amb una aportació de 30.000 euros que enguany s’ampliarà a 40.000.

La Diputació ve col·laborant des de 2019 amb ACNUR en la resposta humanitària a Iemen, on la principal víctima de la guerra està sent la població civil. La situació més extrema al país d’Orient Pròxim la continuen patint les famílies desplaçades: fins a dos milions de persones que viuen en assentaments informals i zones urbanes en condicions extremes.

EL MÉS LLEGIT

Mor la model i influencer Niece Waidhofer als 31 anys

L'estatunidenca comptava amb més de 4 milions de seguidors als quals pretenia ajudar parlant de salut mental

‘SUPERVIVIENTES’: Mariana Rodríguez, octava expulsada definitiva

La veneçolana i la seua amiga Marta Peñate viuen un emotiu comiat, en un programa on no puc estar Ió Aramendi

Sanitat contractarà a 7.357 professionals per a les vacances d’estiu

Durant l'època estival s'incrementa l'atenció en 56 centres sanitaris situats en les zones costaneres de major afluència

Busquen a una jove desapareguda a Elx que necessita medicació

Des del Centre Nacional de Desapareguts s'ha emés una alerta per a localitzar a una jove de 20 anys desapareguda a Elx