Grande-Marlaska presenta DNI Europeu, la nova versió del DNI electrònic

Compartir:

 

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha presentat este dimecres el DNI Europeu, la nova versió del DNI electrònic, en un acte celebrat en la comissaria de la Policia Nacional de la localitat madrilenya de Móstoles, on ha estat acompanyat pel director general de la Policia, Francisco Pardo, i per la delegada del Govern a Madrid, Mercedes González, entre altres autoritats.

L’actriu Luisa Martín, la inspectora Miralles en la sèrie televisiva “Servir i proteger”, ha sigut la primera persona a rebre el nou Document Nacional d’Identitat.

Este nou document actualitza la seua imatge i incorpora noves mesures de seguretat, tant visibles com invisibles. La creació del DNI Europeu respon al compliment del Reglament UE 2019/1157 del Parlament Europeu i del Consell de 20 de juny de 2019, d’obligat compliment per a tots els Estats de la UE a partir del pròxim 2 d’agost.

La Policia Nacional, en un treball conjunt amb La Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre – Real Casa de la Moneda, ha dissenyat un suport que inclou característiques materials, tècniques, de seguretat, funcionals i d’usabilitat concordes amb les necessitats que sol·licita la ciutadania en l’era digital.

Entre els canvis introduïts, el nou DNI inclou la denominació en anglés –National Identity Card–, ja que la normativa europea exigeix que les paraules documente d’identitat figuren en almenys una altra llengua oficial de les institucions de la UE. En l’anvers, s’ha afegit també el codi de dos lletres de l’Estat membre –ÉS en el cas d’Espanya–, imprés en negatiu en un rectangle blau i envoltat de dotze estreles grogues.

 

IDENTITAT DIGITAL

 

Grande-Marlaska ha destacat en la presentació el lideratge d’Espanya en identitat electrònica. “En els últims anys hem sigut capaços de desenvolupar solucions d’accés electrònic segur dels nostres ciutadans als serveis públics i privats. I la Policia Nacional ha contribuït enormement a este desenvolupament”, ha explicat a Móstoles. “La nostra meta –ha afegit– és que el nou document puga ser emprat per tots els espanyols, perquè es beneficien de les oportunitats que ofereixen les tecnologies de la informació en la seua aplicació al comerç electrònic i a l’Administració Electrònica”.

Este nou model de DNI Europeu s’emmarca dins del Programa d’Identitat Digital DNIE de la Policia Nacional, finançat amb recursos procedents dels fons europeus sol·licitats a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya. El projecte compta amb una dotació global de 25 milions d’euros, dels quals 6,5 s’invertiran en 2021.

El programa treballa en l’actualitat en el desenvolupament d’una aplicació gratuïta que permetrà pròximament a qualsevol ciutadà l’acreditació de la identitat i l’ús de la signatura electrònica des del dispositiu mòbil.

En els pròxims mesos està previst també el llançament del DNI Exprés, un sistema d’expedició semiautomàtic que reduirà els temps d’espera en les renovacions ordinàries i incrementarà la seguretat obtenint la fotografia in situ; l’augment del nombre de Llocs d’Actualització Desatesa del DNI electrònic, per a facilitar al ciutadà la renovació dels certificats digitals; i el pagament de taxes mitjançant targeta bancària.

EL MÉS LLEGIT

Assassina a la núvia del seu nebot a Alginet i després se suïcida

La Guàrdia Civil està investigant els fets ocorreguts a primera hora del matí i adverteix que no es tracta d'un cas de violència de gènere al no haver-hi relació sentimental entre els morts.

Seguretat Alimetaria alerta de ‘cossos estranys’ en gelats d’Aldi, Lidl i Mercadona

Seguretat Alimetaria alerta de ‘cossos estranys’ en gelats de Aldi, Lidl i Mercadona Les empreses ja estan retirant els...

La pigota del mico supera la barrera de les 300 persones afectades a la Comunitat

Amb els últims 24 pacients confirmats per Sanitat, la xifra total s'eleva a 316 persones

Més de 2.000 efectius vetllaran per la seguretat del Medusa Festival amb especial atenció a possibles burxades

Pel festival de música electrònica més gran del país, a Cullera, passaran entre demà i el dilluns 300.000 persones