Facebook crearà 10.000 llocs de treball a la Unió Europea

Compartir:

 

Facebook prepara una gran inversió per a captar nous perfils professionals amb els quals endinsar-se en el fenomen del ‘metaverso’ i el seu escenari serà la Unió Europea. La companyia de Marck Zuckerberg ha anunciat este dilluns que contractarà 10.000 treballadors en el bloc comunitari durant els pròxims cinc anys per a impulsar este vessant tecnològic.

La campanya de contractació buscarà treballadors en països com França, Alemanya, Irlanda, Itàlia, Països Baixos, Polònia i Espanya. La companyia considera els seus plans com un “vot de confiança” en el sector tecnològic europeu.

El gegant estatunidenc ha triat el vell continent com la regió per a expandir els seus plans de futur en este camp.

L’objectiu és poder explotar l’ús de la realitat virtual i la tecnologia augmentada fins a anar acostant progressivament la interacció en línia cap a una experiència similar al contacte real entre persones. La prioritat serà el reclutament d’enginyers altament especialitzats.

 

Facebook aposta per Europa pels seus avanços tecnològics i universitaris

 

El grup de Mark Zuckerberg ha triat la Unió Europea com el seu centre d’operacions per a esta nova estratègia com un vot de confiança a la seua “fortalesa de la indústria tecnològica” i també perquè és un important mercat en el qual es comercialitzen tant les seues aplicacions com les eines que utilitzen les empreses.

 

“Europa és molt important per a Facebook”

 

Facebook també ha valorat la qualitat dels estudis universitaris en el conjunt dels 27 estats membre i alguns avanços tecnològics demostrats en els últims anys com el desenvolupament de la tecnologia ARN missatger a Alemanya que ha permés impulsar la vacuna contra el coronavirus de Pfizer o el projecte per a eliminar els diners en efectiu de Suècia.

“A Espanya s’estan registrant a nivells de rècord d’inversió en startups que solucionen tota mena de problemes, des del lliurament d’aliments en línia fins a la neuroelectrònica”, han valorat també els analistes de la companyia.

Aquest potencial ja havia portat a Facebook a invertir abans en talent a la Unió Europea amb programes com el finançament de beques en la Universitat Tècnica de Munic o l’obertura d’un laboratori europeu d’investigació sobre Intel·ligència Artificial a França.

 

Metaverso: la presència virtual

 

Però concretament, què significa el terme metaverso? Es tracta d’un ciberespai paral·lel a la realitat física on una comunitat de persones pot arribar a interactuar en forma d’avatars, és a dir, una fusió de la realitat augmentada, física i virtual en un espai compartit en línia. Si encara no t’ha quedat clara la idea, l’explicació es pot veure reflectida en els videojocs Roblox o Fortnite.

EL MÉS LLEGIT

És beneficiosa la jornada laboral de quatre dies?

A Espanya, existeix una iniciativa per a realitzar un projecte pilot de reducció de jornada

Sabies que menges plàstic diàriament?: Com afecta la salut?

Ja hi ha estudis que confirmen que els microplàstics es troben en la sang humana i que 8 de cada 10 persones estan afectades

Has de viatjar per Europa? T’expliquem on continua sent obligatori el passaport covid

Alguns països ja no exigeixen el passaport covid per a viatjar i entrar al territori

Aquests són els indicadors clau per a mesurar el canvi climàtic en 2021

L'ONU exigeix accelerar l'impuls a les energies renovables, triplicar les inversions privades i públiques en aquest camp i posar fi als subsidis als combustibles fòssils