Hisenda pot reclamar les estrenes de Nadal

Compartir:

 

 

L’Agència Tributària considera una donació els diners regalats com a guineu a les festes nadalenques.

Des de fa temps, Fent persegueix el blanqueig de capitals a Espanya i encara que no s’estableix una quantitat mínima a partir de la qual es considera que una donació ha de ser declarada, la veritat és que disposa de fins a quatre anys per reclamar el coll de Nadal.

 

No hi ha límit a partir del qual declarar les estrenes

 

L’Agència Tributària entén com a una donació cosa que estableix el Codi Civil “un acte de liberalitat pel qual una persona disposa gratuïtament d’una cosa a favor d’una altra, que l’accepta”.

És a dir, tots els diners regalats s’han de declarar tant si és el regal de Nadal com si és la paga dels avis.

No obstant això, com que és una pràctica molt popular i les quantitats són mínimes, Hisenda no sol recórrer però convé saber que és considerat com una donació i com a tal s’ha de tenir en compte davant d’un possible moviment sospitós.

 

Hisenda té fins a quatre anys per reclamar els 20 euros de regal

 

En realitat, la quantia a l’hora de declarar a l’Agència Tributària depén de cada comunitat autònoma i s’estableix un mes des del rebut, per contra, Hisenda té fins a quatre anys per reclamar-ne el pagament.

L’Agència Tributària vigila els moviments de diners als comptes bancaris per prevenir el blanqueig de capitals, els diners negres i l’economia submergida.

El percentatge a pagar en concepte d’impost de successions i donacions varia en funció de cada comunitat autònoma i s’ha d’abonar en el termini de 30 dies a comptar de l’endemà del dia en què és quasi l’acte o el contracte gravat.
 

EL MÉS LLEGIT

Un mort y 17 ferits al Medusa Festival de Cullera

Almenys una persona ha mort i 17 han resultat ferides durant la matinada d'aquest dissabte en el Medusa Festival després que diverses...

Tanquen 17 parcs naturals de la Comunitat fins dilluns per a prevenir incendis

Serra d’Irta, Penyagolosa, Desert de les Palmes, Tinença de Benifassà, Serra d’Espadà, Serra Calderona, Chera-Sot de Chera, Puebla de San Miguel, Túria, Falçs del Cabriol, Serra de Mariola, Font Roja, Montgó, Serra Gelada, Prat de Cabanes-Torreblanca, Marjal Pego-Oliva i la zona forestal de L’Albufera.

Mor l’actriu Anne Heche

La seua família havia confirmat al migdia hora espanyola que la seua situació era irreversible i fatal

Mor ofegat un home a la platja del Port de Sagunt

El dron ha pogut accedir a ell i llançar-li un jupetí salvavides però en aqueix moment s'ha desmaiat.