L’Hospital General Universitari de Castelló podrà realitzar trasplantaments renals

Compartir:

 

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública està finalitzant els tràmits per a emetre la pertinent autorització per la qual s’acredita a l’Hospital General Universitari de Castelló per a la realització de trasplantaments renals. D’esta manera, el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) publica hui la Resolució que sotmet a informació pública l’expedient administratiu per a la seua autorització, que suposa que qualsevol persona física o jurídica pot examinar l’expedient o part del mateix i determina un termini de 20 dies per a presentar al·legacions.

La signatura de l’autorització suposarà la primera acreditació com a centre trasplantador de renyó que rep l’Hospital General Universitari de Castelló, després de la verificació de la documentació presentada en la pertinent tramitació administrativa.

La sol·licitud d’autorització va ser remesa a la Conselleria a principis del present any. En l’expedient d’autorització es recull tota la documentació necessària per a acreditar el compliment dels requisits exigits tant per la Conselleria com per l’Organització Nacional de Trasplantaments (ONT).

Amb l’aprovació d’este tràmit, l’Hospital General Universitari de Castelló es convertirà en centre de trasplantament renal, sent el primer de la província de Castelló a aconseguir esta autorització.

Una vegada obtinguda la corresponent autorització administrativa, el centre hospitalari haurà d’iniciar una sèrie de procediments interns per a adaptar l’activitat com a centre trasplantador d’òrgans.

D’esta manera, una vegada conclosos estos canvis, la població castellonenca pendent d’estes intervencions, podran ser trasplantades a Castelló sense necessitat de desplaçar-se a altres centres valencians.

Alta taxa de donació

 

Durant els sis primers mesos del 2021, l’Hospital General Universitari de Castelló ha registrat un total de 17 donacions multiorgàniques i una donació de teixits, per la qual cosa l’equip de coordinació de trasplantaments espera que el balanç anual actual supere al registrat durant 2020, en el qual es van aconseguir les 26 donacions.

Gràcies a estos registres, el Departament de salut se situa en una taxa de 70 donants per cada milió d’habitants, una xifra per damunt de la mitjana nacional, que fa que Castelló se situe entre les poblacions més solidàries quant a donació.

L’equip coordinador de trasplantaments de l’Hospital General Universitari de Castelló i l’equip directiu, manifesten el seu agraïment a totes les persones implicades en la tramitació de l’expedient administratiu com a centre trasplantador, als professionals implicats en la donació d’òrgans, a les associacions de pacients i, sobretot, a la solidaritat de les famílies castellonenques, per la seua contribució directa a fer rea.

EL MÉS LLEGIT

La licitació per demolir l’antiga Fe entra in extremis el 2022

L'oposició qüestiona els 'set anys perduts' i Catalá recorda que la primera decisió del Govern de Puig 'va ser paralitzar este projecte'

El 93,7 % del personal de la Generalitat que entén bé o prou bé el valencià 

S’incrementa en 6 punts el percentatge de persones que saben escriure perfectament o bastant bé en valencià, en quasi 5 punts les que el saben llegir i en més de 3 punts les que l’entenen

Mor l’actriu Kirstie Alley als 71 anys

Els seus fills, True i Lillie Parker, han emés un comunicat on informen que ha mort arran d'un càncer que li va ser diagnosticat recentment

L’AVL acosta la figura de Fuster al professorat i l’alumnat de la Hofstra University de Nova York

L’acadèmica, Vicenta Tasa, ha impartit la conferència “Joan Fuster davant la jerarquia lingüística a l’Estat espanyol”