La UV obliga a l’ús de la mascareta fins a final de curs

Compartir:

La Generalitat i les universitats es reuniran el dimecres per a abordar l'ús de la mascareta a les aules

La Universitat de València (UV) ha establit l’ús obligatori de la mascareta a les aules fins a la finalització del curs el 31 d’agost. En una resolució amb data de 22 d’abril, la institució indica que es pren aquesta mesura preventiva per a “afavorir la protecció adequada i homogènia de l’estudiantat i del personal”.

Es desmarca així de la norma al qual s’hauran d’atindre la resta de centres d’educació primària i secundària, que estableix que a partir d’aquesta setmana ja no serà obligatòria la mascareta a les aules, encara que sí en el transport escolar. El govern d’Espanya va aprovar un Reial decret pel qual l’ús de la mascareta deixa de ser obligatòria en espais interiors des del dimecres 20 d’abril.

La UV justifica la seua decisió en què “és molt poc probable que en tots els espais de la universitat es puga mantindre la distància interpersonal”. Per això, estableix que “la mesura de prevenció més efectiva és l’ús de la mascareta quirúrgica o FPP2”.

Per part seua, el partit Ciutadans considera que amb aquesta decisió la UV podria estar incorrent en una il·legalitat, ja que el decret del govern espanyol no permet aplicar l’obligatorietat de la mascareta entre l’alumnat.

De la mateixa manera, l’Assemblea General d’Estudiants de la Universitat de València ha demanat que l’ús de la mascareta siga només recomanable i en cap cas obligatori.

Aquest dimecres es reunirà la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital amb els vicerectors d’estudis de les diferents universitats per a abordar i concretar l’ús de les mascaretes a l’interior dels centres.

EL MÉS LLEGIT

Processen per violència masclista David Leo, l’Estudiant de ‘El cazador’, i guanyador de ‘Pasapalabra’

Encara que l'enregistrament està acabat, fonts de la televisió pública asseguren que RTVE sospesa no emetre els programes ja gravats

Coneix ací com registrar-se per demanar els descomptes de fins al 90% en viatges per a joves

Els descomptes s'apliquen a bitllets senzills i d'anada i tornada per viatjar entre el 15 de juny i el 15 de setembre de 2023 per Espanya i Europa

El suïcidi és la quarta causa de morts entre joves de 15 a 19 anys a Espanya

Psicòlegs reunits este a València adverteixen que s'han multiplicat gairebé per 20 les consultes en els darrers 12 anys

Al Pacino, de 83 anys, anuncia que serà pare per quarta vegada amb la seua parella de 29

L'actor estatunidenc Al Pacino es convertirà en pare per quarta vegada als 83 anys al costat de la seua parella Noor Alfallah, de 29....