La UV obliga a l’ús de la mascareta fins a final de curs

Compartir:

La Generalitat i les universitats es reuniran el dimecres per a abordar l'ús de la mascareta a les aules

La Universitat de València (UV) ha establit l’ús obligatori de la mascareta a les aules fins a la finalització del curs el 31 d’agost. En una resolució amb data de 22 d’abril, la institució indica que es pren aquesta mesura preventiva per a “afavorir la protecció adequada i homogènia de l’estudiantat i del personal”.

Es desmarca així de la norma al qual s’hauran d’atindre la resta de centres d’educació primària i secundària, que estableix que a partir d’aquesta setmana ja no serà obligatòria la mascareta a les aules, encara que sí en el transport escolar. El govern d’Espanya va aprovar un Reial decret pel qual l’ús de la mascareta deixa de ser obligatòria en espais interiors des del dimecres 20 d’abril.

La UV justifica la seua decisió en què “és molt poc probable que en tots els espais de la universitat es puga mantindre la distància interpersonal”. Per això, estableix que “la mesura de prevenció més efectiva és l’ús de la mascareta quirúrgica o FPP2”.

Per part seua, el partit Ciutadans considera que amb aquesta decisió la UV podria estar incorrent en una il·legalitat, ja que el decret del govern espanyol no permet aplicar l’obligatorietat de la mascareta entre l’alumnat.

De la mateixa manera, l’Assemblea General d’Estudiants de la Universitat de València ha demanat que l’ús de la mascareta siga només recomanable i en cap cas obligatori.

Aquest dimecres es reunirà la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital amb els vicerectors d’estudis de les diferents universitats per a abordar i concretar l’ús de les mascaretes a l’interior dels centres.

EL MÉS LLEGIT

Estiu 2022: tòrrid i més sec del normal a Espanya

En conjunt, les temperatures podrien ser fins a 2 °C més altes del normal i les precipitacions es preveuen escasses

Un bebé cau a terra res més nàixer i es fractura el crani

La xicoteta Olivia va resultar ferida greu i va haver de ser intervinguda per una fractura cranial després de caure a terra en el part

Els productors de cítrics de la Comunitat deixen d’ingressar quasi 400 milions d’euros

La Unió reclama una sèrie de propostes relacionades amb els preus, promoció, importacions o sanitat vegetal

Oferta d’ocupació a Bunyol per a socorristes, taquillers i personal de neteja

El termini de presentació de sol·licituds estarà disponible fins al pròxim 26 de maig a les 14 hores