L’alumnat valencià, per davall de la mitjana en resoldre problemes en equip

Compartir:

Treballar en equip és un dels requisits més demandats hui dia en el món laboral. Però, segons l'últim informe PISA sobre este aspecte l'alumnat valencià no ix massa ben parat, ja que ocupen el 17 lloc entre les comunitats autonòmiques espanyoles. Així, els valencians es situen per davall de la mitjana (492 punts front a 496), mentre que els alumnes madrilenys obtenen els millors resultats dins d'Espanya en la resolució i els extremenys estan en la cola. Quant a les dades en general, Espanya acaba lleugerament per davall de la mitjana obtinguda en altres avaluacions educatives realitzades per l'OCDE, les individuals en ciències, matemàtiques i lectura.

 

 

L'objectiu

L'OCDE volia amb este informe, efectuat en 2015 i publicat hui, avaluar la capacitat dels estudiants a l'hora de treballar en grup, saber resoldre conflictes i assegurar-se que cada membre de l'equip faça la tasca que li correspon.

Diferències entre elles i ells

Una de les altres dades que s'ha difós arran d'estudi ha sigut que les xiques mostren un comportament més cooperatiu que els homes. Tot i que, l'OCDE reflexa que els xics són més eficients a l'hora de completar una tasca i trobar la informació necessària.

  

  

Entre els actors que influïxen tenen un pes important la implicació dels pares en l'escola i en casa i la relació de l'estudiant amb els seus professors i la resta d'alumnes. 

EL MÉS LLEGIT

Un de cada cinc cotxes que viatjarà en el Pont d’Agost circularà per la Comunitat Valenciana

El 22% dels 7 milions de desplaçaments previstos té com a origen o destinació la Comunitat Valenciana

Mor un home ofegat en la presa de Manises intentant salvar a la seua filla

La xiqueta ha pogut agafar-se a una paret i ser rescatada pels bombers, però el pare ha sigut arrossegat pel corrent i encara que s'ha recuperat el seu cos els serveis sanitaris no han pogut reanimar-lo

Assassina a la núvia del seu nebot a Alginet i després se suïcida

La Guàrdia Civil està investigant els fets ocorreguts a primera hora del matí i adverteix que no es tracta d'un cas de violència de gènere al no haver-hi relació sentimental entre els morts.

Seguretat Alimetaria alerta de ‘cossos estranys’ en gelats d’Aldi, Lidl i Mercadona

Seguretat Alimetaria alerta de ‘cossos estranys’ en gelats de Aldi, Lidl i Mercadona Les empreses ja estan retirant els...