L’otitis, una de les principals causes de visita al metge durant els mesos d’hivern

Compartir:

GAES proposa quatre claus per a mantenir una bona salut auditiva durant les èpoques més fredes de l’any

Després d’un dels finals d’any més calorosos que es recorden, el fred ha tornat. Més enllà de la preocupació per l’increment de casos provocats per la sisena ona de la pandèmia, aquest sobtat canvi de temperatures suposa un risc per a la nostra salut auditiva. Segons els experts, les visites al metge per problemes auditius augmenten considerablement durant l’època hivernal. I és que aquestes variacions de temperatura propicien les aparicions de faringitis, catarros i grip, que en moltes ocasions acaben portant de la mà rinitis i fins i tot otitis. En aquest sentit, la prevenció torna a ser clau.

El doctor en otorrinolaringologia Juan Royo ha assenyalat que l’otitis mitjana aguda és el principal motiu pel qual s’acudeix al metge durant els mesos d’hivern. Aquesta afecció es produeix per una acumulació de fluid darrere del timpà, la qual cosa provoca una inflamació de l’oïda medi que pot afectar a un o a les dues oïdes al mateix temps. “És una infecció molt dolorosa per al pacient. No obstant això, si es tracta de manera adequada, no provoca problemes d’audició permanents”, declara el Dr. Rosegue. “Protegir adequadament les nostres oïdes durant l’hivern és fonamental perquè aquests no es vegen perjudicats per cap infecció”, afig.

Els majors i els xiquets, grups vulnerables

La gent gran i els xiquets són en aquest cas els que han de prendre més precaucions. El seu sistema immunitari és especialment sensible a les agressions externes, la qual cosa els fa molt més susceptibles de patir trastorns auditius durant aquesta època de l’any. En el cas dels més joves és molt freqüent l’aparició de l’anomenada otitis mitjana serosa o secretora, que es caracteritza per l’acumulació de moc en les oïdes. Royo alerta que “ací sí que hi ha risc de pèrdua auditiva, amb el que protegir els xiquets del fred per a evitar refredats o catarros és vital”.

 

Quatre claus per a protegir la nostra audició

Com a part del seu compromís per la promoció i cura de la salut auditiva, GAES impulsa al llarg de l’any diverses iniciatives dirigides a conscienciar als ciutadans de la importància de cuidar les oïdes i de protegir-los per a evitar l’aparició d’infeccions que afecten la seua salut auditiva. En línia amb aquest objectiu, GAES ha elaborat un llistat de consells per a mantenir unes oïdes sanes durant tot l’hivern:

Protegir-nos del fred. La primera recomanació és mantenir, en la mesura que siga possible, les nostres oïdes protegides de les baixes temperatures. Utilitzar orelleres o posar-nos un capell de llana ens ajudarà a aïllar-nos del fred, evitant la penetració de microbis i, en conseqüència, d’uns certs trastorns típics d’aquesta climatologia.
Mantenir en forma les nostres defenses. No sols el fred pot provocar otitis; la grip, els catarros o un simple constipat també desemboquen amb freqüència en l’aparició de focus infecciosos en l’aparell auditiu. “Apostar per una alimentació que evite el declivi de les defenses del nostre cos és una de les principals pautes a seguir si volem enfortir les nostres oïdes”, relata el Dr. Rosegue. Una dieta rica en Vitamina B-12, que es troba en aliments com la llet, l’ou, el fetge, la carn roja, el pol·len o l’àloe vera, té efectes molt positius sobre la salut auditiva.
Oïdes netes. Tindre unes oïdes sanes depén també de la higiene, que s’aconsegueix, per exemple, a través de l’ús de difusors d’aigua marina. “El que convé tindre clar és que mai hem d’utilitzar bastonets o altres objectes similars, ja que podríem provocar-nos alguna ferida”, explica el Dr. Rosegue.
La clau: la prevenció. Després d’haver passat una otitis o d’haver patit qualsevol classe d’infecció és molt important sotmetre’s sempre a una revisió auditiva. “Ens ajudarà a descartar possibles afectacions de l’audició i seguir el tractament indicat en cada cas”, conclou el doctor.
Sobre GAES i Amplifon.

GAES és la filial espanyola del grup Amplifon, líder global en el mercat minorista de l’audició, que permet a les persones redescobrir totes les emocions del so. Els prop de 17.500 empleats d’Amplifon a tot el món s’esforcen diàriament per comprendre les necessitats úniques de cada client, oferint productes i serveis exclusius, innovadors i altament personalitzats per a garantir que tothom dispose de la millor solució possible i d’una experiència de la màxima qualitat. Amplifon opera a través d’una xarxa de prop de 9.000 punts de venda en 26 països i 5 continents. Per a més informació sobre la companyia, visite www.gaes.es. GAES, una marca Amplifon, és líder en solucions auditives i es dedica a proporcionar solucions personalitzades a les persones amb problemes d’audició, a través d’una xarxa de més de 750 centres a Espanya.

EL MÉS LLEGIT

La licitació per demolir l’antiga Fe entra in extremis el 2022

L'oposició qüestiona els 'set anys perduts' i Catalá recorda que la primera decisió del Govern de Puig 'va ser paralitzar este projecte'

El 93,7 % del personal de la Generalitat que entén bé o prou bé el valencià 

S’incrementa en 6 punts el percentatge de persones que saben escriure perfectament o bastant bé en valencià, en quasi 5 punts les que el saben llegir i en més de 3 punts les que l’entenen

Mor l’actriu Kirstie Alley als 71 anys

Els seus fills, True i Lillie Parker, han emés un comunicat on informen que ha mort arran d'un càncer que li va ser diagnosticat recentment

L’AVL acosta la figura de Fuster al professorat i l’alumnat de la Hofstra University de Nova York

L’acadèmica, Vicenta Tasa, ha impartit la conferència “Joan Fuster davant la jerarquia lingüística a l’Estat espanyol”