Un restaurant rep una crítica per cobrar el pa a part i la resposta irònica del local es fa viral

Compartir:

El sector de l’hostaleria ha sigut un dels més danyats en esta pandèmia i ara sembla que a poc a poc el sector de l’hostaleria es va reposant de la garrotada soferta durant els mesos de tancament per la pandèmia. Els bars i restaurants que han pogut mantenir a flotació el negoci durant esta crisi, veuen com cada vegada és més habitual que els locals i terrasses s’omplin de clients. Un senyal inequívoc que avancem a poc a poc cap a la ‘vella normalitat.

Ressenyes anònimes

Tota cosa té la seua cosa i cada cara comporta la seua creu, i la del món gastronòmic és l’augment de ressenyes anònimes que es dipositen en Internet. En algunes ocasions, estos comentaris manquen de veracitat o mostren una opinió esbiaixada, la qual cosa provoca que cada vegada més propietaris hagen d’estar atents a les crítiques per a poder-les contestar i/o desmentir.

Un Twitter molt atent

El Twitter @SoyCamarero està al 100% atent a estos textos referents a l’hostaleria, és especialista a compartir les ressenyes més surrealistes, divertides i extravagants que podem trobar per la xarxa.

<

>

Una ressenya peculiar

En esta ocasió, ens porta una ressenya que comença amb bon peu: “Personal molt amable i atent. Ambient elegant, tranquil, on poder parlar i conversar mentre menges“. Fins aquí tot bé, però el comentari segueix amb unes paraules que justifiquen que el client haja donat 3 estrelles sobre 5 al local: “Racions justes en comparació amb la resta de restauració de la zona, un detall seria no cobrar el pa a part, el suplement de terrassa, etc

Un “detall” que sembla no haver agradat massa al propietari del local, que no ha dubtat a sortir a la palestra per a respondre de manera irònica al mateix temps que contundent al client.

Contestació

Hola Raúl, parlarem amb el forner i si ‘té el detall’ de regalar-nos el pa diàriament i no cobrar el seu treball, igual que parlarem amb el regidor d’urbanisme perquè ‘tinga el detall’ de no cobrar-nos les taxes de terrassa, nosaltres encantats tindrem ‘este detall’ amb els nostres clients. Esperem tornar a veure’t aviat“.

Malgrat que la contestació s’ha fet viral, a molts usuaris no els ha semblat adequat el to de la resposta i estan d’acord amb la queixa del client: “Amb el que càrrega de “pa” el restaurant compra un palet de barres. Aquí no estic d’acord“, comenta un tuiter.

<

>

<

>

<

>

 

EL MÉS LLEGIT

Apareix mort un tauró en una platja de Torrevieja

A primera hora del matí ha aparegut un tauró de mitja tona a la platja de La Mata de Torrevieja

Acord entre l’Ajuntament i el Valencia CF: el club accepta les condicions urbanístiques per al Nou Mestalla

L'alcalde ha destacat que 'totes les instàncies implicades estem treballant seriosament des de la voluntat que este assumpte concloga prompte amb la construcció d'un estadi que tots desitgem'

Dormir en hotels de la Comunitat va ser un 14% més car el 2022, amb una mitjana de 88 euros nit

La Comunitat Valenciana va registrar 27,2 milions de pernoctacions l'any passat i va ser la tercera destinació elegida pels viatgers residents a Espanya

La màscara deixarà de ser obligatòria al transport públic ‘de forma imminent’

Isabel Rodríguez, la portaveu del Govern, ha confirmat que la màscara no serà obligatòria al transport públic de 'forma immediata'
CatalanSpanish