Xàbia planteja una taxa de 9 euros per estacionar en les cales Granadella i Portitxol

Compartir:

La proposta planteja un pagament únic de 9 euros per dia, que permetrà l'aparcament entre les 9 i les 19 hores

L’Ajuntament de Xàbia sotmetrà a votació en el pròxim ple l’establiment d’una taxa per aparcar durant els mesos d’estiu a l’entorn de les cales del Portitxol i la Granadella.

La proposta planteja un pagament únic de 9 euros per dia, que permetrà l’aparcament entre les 9 i les 19 hores. El sistema de “zona taronja” estarà actiu durant els mateixos dies que els serveis de vigilància de seguretat i control d’accés mitjançant un sistema de barrera –de juny al 30 de setembre- i posarà a disposició un total de 190 places d’aparcament: 130 en la Granadella i 60 en el Portitxol.

La taxa per estacionar només afectarà cotxes perquè les motos i les bicicletes continuaran tenint accés gratuït.

A més, l’Ajuntament està preparant també un sistema de transport públic a les cales amb autobusos, una opció alternativa al vehicle privat i que contempla una bonificació en el preu del tiquet del 25% per als veïns del municipi.

La implantació d’una taxa per aparcament en aquests espais naturals amb gran valor ambiental i forta pressió turística en els mesos d’estiu busca la sostenibilitat, reduint els fluxos de trànsit, potenciant el transport col·lectiu i millorant la seguretat. També repartir les despeses (en personal i mitjans materials) que comporten totes les mesures que aplica l’Ajuntament des de 2017 per a controlar els accessos i l’aforament, fins ara sostingudes totalment per l’administració.

Prèviament a establir una taxa, l’Ajuntament va obrir una fase de participació ciutadana per a tantejar a l’opinió pública. En aquesta consulta pública han participat un total de 202 persones. D’elles, el 78% veien convenient que l’Ajuntament organitzara l’aparcament a l’entorn de les cales Granadella i Portitxol i el 57,7% també avalaven que aquesta regulació fora a través de l’establiment d’una taxa per estacionar.

EL MÉS LLEGIT

Sanitat investiga un segon cas de pigota del mico, aquesta vegada a València

Aquest cas de pigota del mico (monkeypox) no es tractaria d'un cas importat com el que s'investiga a Castelló

Puig sobre Burjassot: ‘No es pot confondre a les víctimes amb els botxins’

El President ha parlat de consternació sobre el cas de la presumpta agressió de les menors i els víctors amb els quals els acusats van eixir de la presó

Espanya, el país més afectat per la pigota del mico

Encapçala la llista de països afectats, amb 40 positius confirmats i 55 casos en estudi. Madrid és la comunitat que acumula la gran majoria dels contagis

Publiquen l’actualització de la borsa de treball per a institucions sanitàries

S'han valorat les 35.233 sol·licituds presentades des del 2 de desembre fins al 31 de març de 2022