14 persones estafen més de 53.000 euros a la Seguretat Social

Salt ha afegit 250.000 euros als ajuts al teixit comercial i empresarial del municipi.
Salt ha afegit 250.000 euros als ajuts al teixit comercial i empresarial del municipi.

 

Agents de la Policia Nacional han detingut en València a 12 persones com a presumptes autors d’un delicte de frau contra la Seguretat Social. A més, a set d’elles se’ls imputa també un delicte contra la hisenda pública. S’ha detingut a dos persones més pels delictes de falsedat documental i afavoriment a la immigració irregular. El frau total ascendix a més de 53.000 euros.

 

Les investigacions es van iniciar al novembre de l’any passat per a comprovar la possible existència de fets delictius relacionats amb relacions laborals fictícies, com a altes en la Seguretat Social fraudulentes o relacions laborals inexistents, després de la investigació d’Inspecció de Treball i la Seguretat Social, en detectar unes certes irregularitats.

 

Després de les investigacions s’han detingut a 14 persones per diferents delictes, dos d’ells pels delictes de frau a la Seguretat social i contra la hisenda pública per percebre un més de 4.000 euros en prestacions després d’un contracte fictici, ja que l’empresa no tenia activitat econòmica, pel que han sigut detinguts el supòsit treballador i l’empresari.

 

En un altre dels casos ha sigut detinguda una parella, que va falsejar una relació laboral, pel que ella va cobrar més de 5.000 euros en prestacions per desocupació. En la investigació per falsedat documental i afavoriment de la immigració irregular, han sigut detingudes dos persones per simular una relació laboral, perquè la treballadora conseguira els papers per a regularitzar la seua situació a Espanya. També s’ha detingut a la dona per falsedat documental. Els detinguts han sigut posats en llibertat després de ser escoltats en declaració, no sense abans ser advertits de l’obligació de comparéixer davant de l’autoritat judicial quan per a això foren requerits.