2.500 persones moren anualment per automedicar-se amb antibiòtics

Compartir:

 

A totes les nacions els preocupen aspectes com la qualitat i la mitjana d’esperança de vida, així com les principals causes de fatalitat. De fet, qualsevol causa que no puga considerar-se com intrínsecament natural resulta preocupant quan causa morts massives de forma periòdica.

  

  

  

  

Així, l’elevada mortalitat producte dels accidents de trànsit, que són evitables, cardiopaties, que en molts casos poden previndre’s o corregir-se amb medicaments o hàbits de vida saludable, entre unes altres, preocupen especialment perquè podrien tindre solució. Ara, com informa ‘Ideal’, apareix en la palestra de la fatalitat una nova causa de mort que s’està estenent i que, de fet, ja supera a les xifres registrades pels accidents de trànsit. 

 

L’abús i la desinformació poden provocar una mort prematura

 

Esta causa és l’automedicació, alguna cosa que, a priori, qui més i qui menys, hem fet tots. Qui més i qui menys tots hem pres un ibuprofeno, un nolotil o qualsevol altre producte que ens ha calmat el dolor quan ens trobàvem malament. En principi, si bé és poc recomanable, no té perquè passar res, no obstant açò, si abusem dels medicaments podem acabar molt mal.

  

  

  

  

Principalment l’ús d’antibiòtics s’ha convertit en una de les principals causes de mort a Espanya, on s’han registrat solament enguany més de 2.500 casos. Els espanyols són, a més, els majors consumidors d’antibiòtics d’Europa, superant en un 16% la mitjana. A més, segons informa l’agència europea dels medicaments, moltes vegades en automedicar-nos no encertem amb el tractament el que calma la situació.

esde

La raó és que, en automedicar-nos estem depassant l’autoritat del metge qui, per ser especialista en la salut, sap si és adequat o no per a nosaltres. En cas de no ser-ho o abusar del medicament els bacteris es tornen més resistents i acaben reproduint-se de forma descontrolada, la qual cosa produïx problemes funcionals, infeccions i el contraure malalties més greus.

EL MÉS LLEGIT

Assassina a la núvia del seu nebot a Alginet i després se suïcida

La Guàrdia Civil està investigant els fets ocorreguts a primera hora del matí i adverteix que no es tracta d'un cas de violència de gènere al no haver-hi relació sentimental entre els morts.

Seguretat Alimetaria alerta de ‘cossos estranys’ en gelats d’Aldi, Lidl i Mercadona

Seguretat Alimetaria alerta de ‘cossos estranys’ en gelats de Aldi, Lidl i Mercadona Les empreses ja estan retirant els...

La pigota del mico supera la barrera de les 300 persones afectades a la Comunitat

Amb els últims 24 pacients confirmats per Sanitat, la xifra total s'eleva a 316 persones

Més de 2.000 efectius vetllaran per la seguretat del Medusa Festival amb especial atenció a possibles burxades

Pel festival de música electrònica més gran del país, a Cullera, passaran entre demà i el dilluns 300.000 persones