2.500 persones moren anualment per automedicar-se amb antibiòtics

Compartir:

 

A totes les nacions els preocupen aspectes com la qualitat i la mitjana d’esperança de vida, així com les principals causes de fatalitat. De fet, qualsevol causa que no puga considerar-se com intrínsecament natural resulta preocupant quan causa morts massives de forma periòdica.

  

  

  

  

Així, l’elevada mortalitat producte dels accidents de trànsit, que són evitables, cardiopaties, que en molts casos poden previndre’s o corregir-se amb medicaments o hàbits de vida saludable, entre unes altres, preocupen especialment perquè podrien tindre solució. Ara, com informa ‘Ideal’, apareix en la palestra de la fatalitat una nova causa de mort que s’està estenent i que, de fet, ja supera a les xifres registrades pels accidents de trànsit. 

 

L’abús i la desinformació poden provocar una mort prematura

 

Esta causa és l’automedicació, alguna cosa que, a priori, qui més i qui menys, hem fet tots. Qui més i qui menys tots hem pres un ibuprofeno, un nolotil o qualsevol altre producte que ens ha calmat el dolor quan ens trobàvem malament. En principi, si bé és poc recomanable, no té perquè passar res, no obstant açò, si abusem dels medicaments podem acabar molt mal.

  

  

  

  

Principalment l’ús d’antibiòtics s’ha convertit en una de les principals causes de mort a Espanya, on s’han registrat solament enguany més de 2.500 casos. Els espanyols són, a més, els majors consumidors d’antibiòtics d’Europa, superant en un 16% la mitjana. A més, segons informa l’agència europea dels medicaments, moltes vegades en automedicar-nos no encertem amb el tractament el que calma la situació.

esde

La raó és que, en automedicar-nos estem depassant l’autoritat del metge qui, per ser especialista en la salut, sap si és adequat o no per a nosaltres. En cas de no ser-ho o abusar del medicament els bacteris es tornen més resistents i acaben reproduint-se de forma descontrolada, la qual cosa produïx problemes funcionals, infeccions i el contraure malalties més greus.

EL MÉS LLEGIT

Un mort y 17 ferits al Medusa Festival de Cullera

Almenys una persona ha mort i 17 han resultat ferides durant la matinada d'aquest dissabte en el Medusa Festival després que diverses...

Tanquen 17 parcs naturals de la Comunitat fins dilluns per a prevenir incendis

Serra d’Irta, Penyagolosa, Desert de les Palmes, Tinença de Benifassà, Serra d’Espadà, Serra Calderona, Chera-Sot de Chera, Puebla de San Miguel, Túria, Falçs del Cabriol, Serra de Mariola, Font Roja, Montgó, Serra Gelada, Prat de Cabanes-Torreblanca, Marjal Pego-Oliva i la zona forestal de L’Albufera.

Mor l’actriu Anne Heche

La seua família havia confirmat al migdia hora espanyola que la seua situació era irreversible i fatal

Mor ofegat un home a la platja del Port de Sagunt

El dron ha pogut accedir a ell i llançar-li un jupetí salvavides però en aqueix moment s'ha desmaiat.