Última Hora: Localitzen el cos sense vida de la dona desapareguda en Peníscola

Els bombers treballen en les ruïnes de l'edifici. /
Els bombers treballen en les ruïnes de l'edifici. /

 

Al voltant de les 20.00 hores d’esta vesprada s’esfondrava un edifici de tres plantes a Peníscola, situat a la Urbanització Font Nova. Segons ha informat el Consorci Provincial de Bombers de Castelló hi ha persones atrapades sota els enderrocs. L’edil d’urbanisme de la localitat ha informat la premsa que es tractava de tres les persones finalment les atrapades i una ja estava en tasques de rescat.

A la mitjanit els serveis d’emergència han finalitzat ja les tasques de rescat d’un home jove propietari d’un dels immobles que no era resident de Peníscola.

Fins al lloc s’han desplaçat cinc dotacions de bombers del Parc del Baix Maestrat, una unitat de rescat i salvament i una unitat canina de Protecció Civil. Es desconeixen les causes de moment, i s’ha produït a última hora d’esta vesprada en un edifici d’uns vint apartaments, que ha quedat bastant afectat.

La Policia Local de Peníscola ha avisat als tècnics en estructures perquè es traslladen al lloc amb la finalitat de revisar la situació de l’edifici.

Mare i fill atrapats
Segons fonts municipals les altres dues persones són una mare i el seu fill que no responen a les trucades dels serveis d’emergència. Els efectius se centren ara en el salvament dels afectats amb les màximes precaucions per a evitar noves ensulsiades.

Els bombers estan investigant l’origen de l’assolament d’aquest edifici de la urbanització Font Nova, però es descarta de moment que haja sigut per una explosió, segons les mateixes font.

Alguns van tindre temps de fugir

L’alcalde de Peníscola Andrés Martínez ha comunicat en declaracions a la SER que a causa de les circumstàncies de l’ensulsiada alguns van poder fugir abans que l’estructura se’ls vinguera damunt: “És un bloc d’adossades de tres plantes i sembla que han caigut uns sis habitatges per planta. Ha sigut un baluern, han anat cap avall i alguns d’ells han tingut la fortuna de salvar-se perquè si no, per la qual cosa es veu de l’aparatós que ha quedat l’enderrocament, haguérem hagut de lamentar probablement més víctimes”.

Els hotels de la zona se solidaritzen amb els afectats

L’associació hotelera de Peníscola s’ha coordinat amb l’Ajuntament per a oferir habitacions dels seus hotels per a allotjar a les persones que no poden tornar ara mateix a les seues cases. Són un total de 30 persones que han sigut allotjades en 18 habitacions d’hotel. El servei ha sigut coordinat pels serveis socials del Consistori Municipal.

 

Localitzen sense vida a un menor desaparegut en l’ensulsiada de Peníscola

A primera hora del matí d’aquest dijous, els equips de rescat han trobat el cos sense vida del menor que es trobava desaparegut des d’ahir a conseqüència de l’ensulsiada d’un edifici a Peníscola.

Eren al voltant de les 07.45 hores quan Efectius del Consorci Provincial de Bombers de Castelló han trobat el cadàver. El servei d’Emergències 112 ha informat de la troballa del menor d’edat, al mateix temps que ha indicat que un equip psicosocial s’ha desplaçat fins al lloc dels fets per a atendre la família de la víctima.

Tot apunta al fet que pocs minuts abans de les 08.00 hores, els bombers han començat les tasques per a rescatar el cos del menor, al qual portaven tota la nit buscant. Els efectius de rescat busquen també a la mare entre les runes de l’edifici. Bombers, Guàrdia Civil, Protecció Civil i policia treballen en les tasques de desenrunament amb l’ajuda de gossos, per tal de trobar el parador d’esta dona desapareguda.

 

 

L’edifici esfondrat a Peníscola “va col·lapsar com si fora un dominó”

 

L’edifici de tres plantes que es va esfondrar aquest dimecres en una urbanització de Peníscola (Castelló), ha deixat de moment una persona morta, una ferida i una desapareguda.

 

Tal com ha assenyalat a EFE el director general de Qualitat i Rehabilitació de la Conselleria d’Habitatge, Alberto Rubio, l’edifici tenia 30 anys d’antiguitat i va col·lapsar “bastant ràpid, com si fora un dominó”: Així ho ha indicat Rubio, que s’ha desplaçat a Peníscola per a revisar l’estat dels 18 habitatges que han col·lapsat i de les de la resta de la urbanització Font Nova.

 

Segons ha assenyalat, es tracta d’un edifici el projecte del qual data de finals dels anys 80 i es va construir a principis dels 90, amb una mena de construcció basat en murs de càrrega paral·lels, un dels quals ha col·lapsat i ha arrossegat els forjats, que al seu torn han espentat la resta de murs.

 

D’aquesta manera, ha afegit el director general, la resta de murs de la planta baixa de l’edifici va anar caient “en cascada”, la qual cosa va fer que les altres plantes s’esfondraren, un procés “molt ràpid” encara que va vindre precedit de l’aparició d’una sèrie de sorolls i de clivelles que va fer que molts veïns isqueren pel seu propi peu.

 

“El que ha ocorregut és que, per alguna raó encara per determinar, un d’aqueixos murs ha perdut solidesa, probablement perquè han cedit els fonaments, encara que això no se sabrà fins que no es desenrune”, ha relatat Rubio, qui ha insistit que aquestes estructures que no són de formigó armat, sinó “molt articulades i bastant més flexibles”, col·lapsen “molt ràpidament”. Rubio ha avançat que en les pròximes hores s’elaborarà un informe sobre l’estat de les construccions i les possibles mesures a adoptar.

 

Actualització a les 18.46 hores.

El servei d’emergències de la Generalitat Valenciana acaba de publicar que els bombers i la resta d’unitats que treballen en les restes de l’afonament d’un edifici en Peníscola acaben de localitzar, cap a les 18.30 hores el cos de la dona desapareguda sota els enderrocs.

 

A aquestes hores, els efectius de bombers i emergències continuen treballant per a traure a la dona morta d’entre els enderrocs després de l’afonament, aquest passat dimecres, d’un edifici de tres plantes a la urbanització de Font Nova de Peníscola, després de rescatar amb vida al fill de la desapareguda i, lamentablement, trobar a primera hora d’aquest dijous el cadàver del fillastre, de tan sols 15 anys i natural de Morella.