Denuncien l’agressió d’un pres a diversos funcionaris a la presó de Picassent

Compartir:

El sindicat CSIF avisa de la falta de les mesures de protecció necessàries en aquesta presó amb més de 2.000 interns

El sindicat CSIF denuncia l’agressió que s’ha produït per part d’un pres, a l’interior del centre penitenciari Antonio Asunción, a Picassent, a diversos funcionaris. La central sindical reclama mesures urgents per a reduir la saturació que pateix aquesta presó, amb més de 2.000 reclusos, i major protecció per als treballadors.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que els fets es van produir ahir, amb un reclús del mòdul 28, destinat a 1r grau per la seua especial perillositat. L’intern ha començat a cridar en una conversa telefònica amb la seua dona. Aquesta circumstància ha provocat que una treballadora li cridara l’atenció, ja que és reincident en aquesta mena de comportaments agressius.

El sindicat continua relatant que, davant l’anomenada a la calma, el reclús ha tirat el telèfon, que ha colpejat a l’encarregat. Tot seguit han arribat altres dos treballadors, que ho han portat a la porta del mòdul i han intentat tranquil·litzar-li. No obstant això, l’intern, mentre parlaven amb ell, ha començat a colpejar en diferents parts del cos als funcionaris, la qual cosa els ha causat contusions i ferides, fins que ha sigut reduït.

CSIF denuncia la indefensió dels treballadors davant aquestes situacions en una presó, la situada a Picassent, especialment massificada, amb més de 2.000 reclusos. De fet, el sindicat destaca que “és l’única d’Espanya en la qual no s’ha reduït la població d’interns a pesar que no reuneix les condicions adequades”. En aquest sentit destaca l’especial conflictivitat de reclusos del mòdul 28, un espai que no està preparat per a allotjar-los ni per a afrontar els problemes que puguen sorgir de la seua convivència.

La central sindical, a més, insisteix que encara els funcionaris de presons no són agents de l’autoritat, amb el que la citada situació d’indefensió s’agreuja i la seua suma a la manca dels mitjans i de la defensa necessària davant situacions conflictives com les que es reprodueixen en la presó Antonio Asunción, de Picassent.

EL MÉS LLEGIT

El pànic entre els viatgers d’un tren proper a l’incendi de Bejís deixa més d’una vintena de ferits en abocar-se dels vagons

Entre els ferits hi ha tres greus per cremades. D'ells, un ha sigut traslladat en helicòpter a la Fe; un altre en SAMU a la Fe; i un altre en SAMU al Clínic.

Pego, la desena localitat desallotjada per l’incendi de la Vall d’Ebo que calcina Alacant

L'Ajuntament de Pego ha informat que s'està desallotjant la zona dels Verdals per precaució

Detingut un home per apunyalar a l’exparella de la seua germana

La víctima també va ser detinguda ja que estava en cerca per un delicte de maltractaments cap a la seua exparella.

Un mort y 17 ferits al Medusa Festival de Cullera

Almenys una persona ha mort i 17 han resultat ferides durant la matinada d'aquest dissabte en el Medusa Festival després que diverses...