Alemanya està patint les pitjors inundacions en 200 anys

Compartir:

El que no passa en cent anys passa en un dia, un refrany molt Valencià i que solem dir molt. El desastre que ha passat a Alemanya és el clar exemple de què si poden passar les coses. El que està ocorrent a Alemanya és atípic. No hi ha registre d’una inundació així en dos-cents anys. Ja es pot veure i intuir que no existeixen pluges tan virulentes registrades en les últimes 24 hores. Les imatges tan impactants que s’han vist a Alemanya mostren un clar canvi en el paisatge comparant l’abans i el després d’un municipi de la zona més afectada.

Zona inundable

El municipo de Altenahr, a la regió de Renània-Palatinat està situat en una zona inundable, en un antic llit del riu.

La xifra dels morts ja superen els 150 morts i milers d’afectats.

<

>

Un desastre extrem

El que ha ocorregut a Alemanya és un desastre extrem i, malgrat l’impressionant de les imatges, estos fenòmens podran ser més freqüents amb el pas dels anys perquè continua augmentant la temperatura mitjana del planeta i a més, segons Nacions Unides, continuarem parlant de pluges torrencials en la dècada vinent.

<

>

Les inundacions han generat una situació molt complicada en la zona. Les pluges han minorat la seua força, però les autoritats han comptabilitzat almenys 80 morts i 1.300 desapareguts per les inundacions. A més, segons el portaveu de la Policia, temen “que la xifra puga ser corregida a l’alça”.

Un gran grup de persones treballant en la zona

El col·lapse de les línies mòbils també dificulta molt que es puga contactar amb moltes persones. El Govern alemany ha destinat a més de 900 soldats perquè participen en les labors de cerca i rescat i, segons el Ministeri de l’Interior, hi ha gairebé 15.000 persones treballant. També s’esperen uns danys econòmics molt elevats pel que l’estat federat de Renània-Palatinat ha mobilitzat ja un fons de 50 milions d’euros.

 

<

>

Suport des d’Espanya

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha expressat el seu suport als afectats per les greus inundacions a Alemanya, Bèlgica i altres països europeus i s’ha mostrat convençut que comptaran amb “el suport de la UE per a tirar endavant“.

Sánchez s’ha expressat així en un missatge de Twitter en el qual ha subratllat la seua “solidaritat i la de tot el poble espanyol” després de conéixer els detalls dels efectes de les fortes pluges i inundacions que han assotat al centre d’Europa.

 

<

>

<

>

 

 

EL MÉS LLEGIT

Crònica d’un aplec

David Casanova, Portaveu Units pel Poble-Compromís i Coordinador Decidim Comarques del Nord parla de la importància 'd'empoderar-nos com a societat amb la lluita pels drets del poble valencià'

Froilán en la batuda d’un ‘after’ on hi havia menors i cocaïna rosa

L'estiu passat, el fill de la infanta Elena es va veure involucrat en un tiroteig a Marbella; i al desembre, en una baralla amb navalles en el centre de Madrid

Judici contra un home acusat de pedofília i pornografia infantil

Hui comença el judici contra un home acusat de contactar en xarxes socials amb una menor de 14 anys per dir-li que volia ser el seu nóvio i sol·licitar-li fotos despullada i en actitud sexual

Un equip de rescat valencià ajudarà a la recerca de víctimes del terratrémol de Turquia i Síria

Com a conseqüència del terratrémol i posteriors rèpliques, es registren més de 2.900 morts i més de 13.500 ferits
CatalanSpanish