Almenys 16 morts en estavellar-se un avió de paracaigudistes a Rússia

Almenys 16 morts en estavellar-se un avió de paracaigudistes a Rússia
Almenys 16 morts en estavellar-se un avió de paracaigudistes a Rússia

Almenys 16 persones han mort en un accident d’avió lleuger en el qual viatjaven 21 persones pertanyents a un esquadró de paracaigudistes en la localitat de Menzelinsk, situada a l’est de la república russa de Tartarstán, segons ha informat la direcció regional del Ministeri d’Emergències rus.

L’avió ha estat identificat com un bimotor Let L-410 que es va estavellar entorn de les 09.00 en els voltants de la ciutat. Les primeres hipòtesis dels experts apunten a una fallada tècnica com la possible causa del sinistre.

L’agència russa de notícies Sputnik ha informat també que els 2 pilots haurien mort en estavellar-se l’aparell.

L’aparell pertanyia a un club aeri local i es va estavellar a poc més d’un quilòmetre de l’aeròdrom del qual acabava d’enlairar. Segons el Ministeri d’Emergències rus, els serveis de rescat es van personar immediatament en el lloc del sinistre i van aconseguir traure a set persones amb vida de l’avió en flames.

En l’avió fabricat a la República Txeca es va partir per la meitat de l’impacte. Es tracta d’una mena d’aeronau amb capacitat per a transportar a 19 persones o 1,8 tones de càrrega i recórrer distàncies de fins a 1.500 quilòmetres. També, una de les principals característiques és que pot ser emprat en aeròdroms de pistes curtes o de terra.