Apareixen fetus i restes humanes en un hospital espanyol tancat fa temps

Compartir:

Un jutjat de La Línea de la Concepción investiga el hallazgo de diversos òrgans humans i es què les autoritats han trobat diversos fetus i restes humanes en un hospital espanyol que havia estat clausurat l’any 2018. Concretament, van ser localitzats en l’antic hospital comarcal de La Línea de la Concepción, a Cadiz.

Sorpresa per a un grup de joves

Un grup de joves es van proposar entrar dins del recinte de l’hospital, tancat en 2018. Es desconeix quines motivacions tenien per a entrar en l’edifici, però probablement es van emportar una enorme sorpresa. L’edifici estava completament precintat, per la qual cosa van haver de fer butrons i altres danys per a poder accedir.

Pel que sembla, segons ha informat la Policia Nacional, els joves van trobar òrgans i restes humanes en les instal·lacions. De fet, fins i tot es van trobar fetus en algunes galledes de plàstic.

I no sols això, en les instal·lacions encara hi havia documentació important. Hi havia documents amb fotos i dades personals i fins i tot mostres de sang d’antics pacients. També es van trobar medicaments tirats pel sòl

Els joves van gravar tot el que havien trobat

Segons ha informat EFE la Policia Nacional, la troballa va ser difosa en diversos vídeos en xarxes socials gravats per joves, els qui, segons la font, haurien practicat butrons i altres danys en l’edifici per a accedir a este, ja que l‘hospital abandonat presentava totes les mesures necessàries per a impedir l’entrada.

L’objectiu

L’objectiu ara és esbrinar què va passar quan va tancar l’hospital i per què es van deixar tots estos materials enrere. Són residus potencialment perillosos i documentació personal i mèdica, protegida per la llei. Des del Jutjat es pretén esbrinar, també, si va haver-hi una o diverses persones responsables d’esta negligència.

La Delegació Territorial de Salut de la Junta d’Andalusia ha rebutjat fer declaracions sobre este tema. Ara com ara, el cas es troba sota secret de sumari. Cal destacar que l’antic hospital comarcal de la Línia va ser clausurat l’any 2008, quan es va inaugurar un nou.

Fonts sindicals de l’Hospital de la Línia han assegurat que la mudança d’hospital es va fer “corrent i a la bulla”. Segons El Mundo, el Servei Andalús de Salut va contractar una empresa especialitzada que es va encarregar del trasllat.

Als pacients se’ls va emportar al nou edifici en ambulància. I sis mesos després, es va donar per finalitzada la mudança, encara que a la vista queda que van quedar moltes restes enrere.

Diverses restes humanes trobades a l’hospital

Els fetus i restes humanes que es van trobar estaven en un estat molt deteriorat. Es van trobar en diverses estades de les instal·lacions, entre elles l’antiga sala d’autòpsies de l’hospital.

L’edifici, cedit a la Junta d’Andalusia, va ser gestionat pel Servei Andalús de Salut des de la seua inauguració fins al 2018. Llavors es va inaugurar un nou hospital i la Junta tenia pendent retornar-li-ho al seu amo, la Tresoreria General de la Seguretat de l’Estat.

Després de la denúncia davant la Policia, el Jutjat va ordenar al Servei Andalús de Salut que es fes càrrec de retirar les restes humanes. La Policia i un mèdic forense es van traslladar primer fins a l’edifici per a comprovar tot el que els joves havien trobat allí.

La Conselleria de Salut i Famílies d’Andalusia ha rebutjat fer declaracions. Però sí que han mostrat la seua intenció de col·laborar activament amb les autoritats per a desenvolupar la recerca.

L’edifici portava 3 anys buit i provocant descontent

Juan Franco, alcalde de La Línea de la Concepción, portava diversos anys queixant-se per l’estat de l’edifici. Pel que sembla, les autoritats sanitàries ho van clausurar de tal forma que era impossible accedir a ell. Però això no va evitar que els joves ho convertiren en l’objectiu favorit dels seus actes vandàlics.

Per esta raó, tant dins com fora de l’edifici és habitual trobar finestres trencades i material sanitari pel sòl. Les instal·lacions elèctriques també estaven en estat deplorable, ja que fins i tot quan encara funcionava, l’hospital tenia plagues de roedors amb freqüència.

Al novembre de 2018, uns mesos després de la seua clausura, la Taula de Treball va convocar una concentració. Les autoritats locals demanaven que se li donés un altre ús a les instal·lacions en lloc de deixar-les abandonades i a la seua sort.

EL MÉS LLEGIT

La licitació per demolir l’antiga Fe entra in extremis el 2022

L'oposició qüestiona els 'set anys perduts' i Catalá recorda que la primera decisió del Govern de Puig 'va ser paralitzar este projecte'

El 93,7 % del personal de la Generalitat que entén bé o prou bé el valencià 

S’incrementa en 6 punts el percentatge de persones que saben escriure perfectament o bastant bé en valencià, en quasi 5 punts les que el saben llegir i en més de 3 punts les que l’entenen

Mor l’actriu Kirstie Alley als 71 anys

Els seus fills, True i Lillie Parker, han emés un comunicat on informen que ha mort arran d'un càncer que li va ser diagnosticat recentment

L’AVL acosta la figura de Fuster al professorat i l’alumnat de la Hofstra University de Nova York

L’acadèmica, Vicenta Tasa, ha impartit la conferència “Joan Fuster davant la jerarquia lingüística a l’Estat espanyol”