Bufetegen a una mare per donar el pit al seu bebé en públic

Mamà amamantant bebé

 

Practicar la lactància materna en públic no està prohibit per cap llei a França i, no obstant això, són moltes les mamàs que encara, actualment, se senten atacades o mirades amb mals ulls en fer-ho.

És el que li ha ocorregut a Maÿlis, una jove mamà d’un bebé de sis mesos, que ha sigut bufetejada per donar el pit al seu fill en públic.

Ha ocorregut a Burdeus mentre la mamà feia cua per a recollir un paquet. El seu fill, Nino, va començar a plorar perquè tenia gana i Maÿlis li va començar a donar el pit. Tot semblava transcórrer amb normalitat, però en deixar d’alletar al bebé, una dona va començar a cridar i insultar-la.

Una dona la va insultar i no va dubtar a donar-li una galtada

 

“No tens vergonya? La gent jove només vol lluir-se. Eres mare i has de planificar els menjars del teu fill. Podries haver-ho fet a casa…”, li va començar a dir la senyora. Una vegada va acabar el seu discurs, la dona es va acostar a Maÿlis i li va donar una galtada.

“No vaig tindre temps d’adonar-me del que estava passant, vaig rebre una galtada amb el bebé als meus braços”, explica la mamà en xarxes socials. “Em vaig posar roba adequada, que s’obri pels costats, per a intentar donar-li el pit amb discreció, i allí a més, com hi havia gent, em vaig amagar amb la meua jaqueta“, recorda.

 

En denunciar l’ocorregut, el policia li va dir que ‘li ho havia buscat’

 

Més enllà del lamentable de l’ocorregut, cal destacar que, a més, Maÿlis no va rebre cap ajuda de tota la gent que era allí i van veure l’ocorregut. “No vaig tindre absolutament cap suport de la gent que era present. Ningú em va defensar“, lamenta la jove.

Després de la seua agressió, Maÿlis va anar a presentar una denúncia, però la reacció del policia que la va rebre no va ser l’esperada: “Em va preguntar que quant pit se’m veia i jo li vaig contestar que pràcticament res. Llavors, amablement em va fer entendre que també era culpa meua, que ho tenia una mica buscat”, relata.

 

Ara, a la mamà no li puja la llet

 

Este atac ha tingut conseqüències psicològiques i físiques per a Maÿlis i el seu bebé, perquè a conseqüència d’això ara no li puja la llet. “Ja no tinc una sola gota de llet, res”, explica.

“Si la lactància materna continua sent un problema, és perquè les dones estan tan sexualitzades hui dia”, lamenta Maÿlis en un vídeo publicat en Instagram on explica tot el succeït.